Βιντεοθήκη Κοινωνία

«Άγιος» μητροπολίτης Κοζάνης: Αρκεί οι γυναίκες να έχουν «το στόμα κλειστό» – Για «γέλια» η λέξη γυναικοκτονία

Ο κύριος που θα ακούσετε παρακάτω είναι ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος.

Αυτά που είπε για τις γυναίκες στο «κήρυγμα» του δεν μας οδηγούν μόνο δεκαετίες πίσω. Είναι επικίνδυνα. Τα ράσα του δεν αποτελούν άλλοθι γι’ αυτά που ξεστόμισε.

Σε μια περίοδο που στην Ελλάδα έχουμε 13 γυναικοκτονίες μόνο μέσα στο 2021 (μιλάμε για αυτές που έχουν καταγραφεί) ο «άγιος» αυτός άνθρωπος είπε: 

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές τα πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να μην γελάσει ή μάλλον να καγχάσει»! Κι άρχισε να φωνάζει: «Δηλαδή γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος;». Για να συμπληρώσει: «Εμείς ξέρουμε ανθρωποκτονία, είτε στον άνδρα, είτε στη γυναίκα (…) Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;».

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Τι συμβούλεψε τις γυναίκες ο μητροπολίτης;

Υποστήριξε πως έρχονται γυναίκες και λένε: «Μα σεβασμιότατε, οι άντρες μας, οι σύζυγοι μας,  πολλές φορές μας ταπεινώνουν». Και συνέχισε: «Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε! Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας».

Μεταξύ άλλων είπε και τα παρακάτω εμετικά: Ήρθε, ισχυρίστηκε, ένας απόφοιτος του ΤΕΙ Κοζάνης και του είπε: «Η μάνα μου σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μας γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία». Και συνέχισε την περιγραφή ο μητροπολίτης: «Και πού πάει, τον ρώτησα, 60 τόσο χρονών γυναίκα… “Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή”. Εκεί φτάσαμε! Και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου».

Μετά το 2:51:35 τα «άγια» λόγια του μητροπολίτη: 

***

(Επισκέψεις: 4.091 φορές, όπου 2 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend