Διεθνή

Αφρική: Έξαρση ακραίας φτώχειας και παιδικού υποσιτισμού

Συντριπτική είναι η αύξηση των ανθρώπων που διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας στην αφρικανική ήπειρο αφού σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας προβλέπεται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα βρεθούν φέτος σε κατάσταση ακραίας φτώχειας θα φτάσει μέχρι και 150 εκατ., εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Κένυας, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της «Deutche Welle», όπου η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει εξωθήσει στην ανεργία μεγάλο μέρος μεσαίων και κατώτερων λαϊκών στρωμάτων. Στην Κένυα πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού απασχολείται σε ευκαιριακές δουλειές, οι οποίες στην παρούσα φάση έχουν καταργηθεί λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, οικογένειες σε φτωχές συνοικίες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους τρία γεύματα την ημέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα νοσοκομεία του Ναϊρόμπι, πρωτεύουσας της Κένυα, είναι γεμάτα με γονείς και υποσιτισμένα παιδιά. Μαρτυρία γιατρού σε νοσοκομείο του Ναϊρόμπι αναφέρει ότι κάθε μήνα από τα παιδιά που εξετάζει, 20 νεογνά και μικρά παιδιά υποσιτίζονται. Μάλιστα τον περασμένο Σεπτέμβρη κατέγραψε 49 νέες περιπτώσεις υποσιτισμού, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου παιδιά είναι τόσο αδύνατα από την έλλειψη φαγητού, σύμφωνα με γιατρό, που δεν μπορούν να καθίσουν, ενώ είναι πολλές οι οικογένειες που η μόνη τροφή που έχουν τη δυνατότητα να παράσχουν στα παιδιά τους είναι χυλός από καλαμποκάλευρο και τσάι.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 119 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend