Απόψεις

Μια ακόμη χαμένη ευκαιρία…

Προχθές έγινε μια έκτακτη Γενική Συνέλευση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία ενέκρινε ομόφωνα τη «σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του οικοπέδου της» στη Ν. Φιλαδέλφεια, για την κατασκευή της «Αγίας Σοφίας». Για την ιστορία, θα αναφέρω ότι τα μέλη της ΑΕΚ είναι περίπου 10 χιλιάδες, αλλά προχθές ψήφισαν 70, γιατί τόσοι ήταν οι ταμειακώς εντάξει.!

Να πούμε ακόμα ότι τη Συνέλευση παρακολουθούσαν πάνω από 200 άτομα, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Το γενικό πρόσταγμα το είχε ο κ. Μελισσανίδης και οι άνθρωποι του «και τα σκυλιά δεμένα». Κανένας δεν τόλμησε να πει το παραμικρό, οι δημοκρατικές διαδικασίες λειτούργησαν στο εκατό της εκατό…

Πρέπει όμως να πούμε κάτι στα 70 μέλη που ενέκριναν ομόφωνα την παραχώρηση του οικοπέδου στον κ. Μελισσανίδη. Να πούμε ότι, αυτό που έκαναν θα αποδειχθεί μεγάλο λάθος. Ήτανε, μοναδική ευκαιρία, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο, να γίνει ένα Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο, που να καλύπτει την πλειοψηφία των Ολυμπιακών Αθλημάτων και βέβαια πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ένα τέτοιο κέντρο θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της μισής Αττικής. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, χιλιάδες παιδιά θα γέμιζαν τους χώρους. Μεγάλη η εμπορική κίνηση και για το Δήμο. Πολλαπλά τα κέρδη για όλους.

Η ΠΑΕ, η επιχείρηση του κ. Μελισσανίδη, μπορεί να φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ, εκεί υπάρχουν όλες οι ευκολίες. Εκτός και εάν θέλει να αγοράσει οικόπεδο για να κατασκευάσει δικό του γήπεδο, πράγμα απολύτως λογικό αν θέλει να λέγεται ιδιοκτήτης ΠΑΕ.

Σε όλα αυτά καθοριστικός μπορεί να είναι ο ρόλος της Περιφερειακής διοίκησης. Είναι μοναδική ευκαιρία να γίνει ένα μεγάλο έργο για τα παιδιά μας. Να μην ξεχνάμε, την ΚΛΟΠΗ του Σταδίου Καραϊσκάκη, και το ξεσπίτωμα δεκάδων σωματείων και χιλιάδων αθλουμένων για τα συμφέροντα των ΠΑΕ, ας μην επαναληφθούν τα ίδια ΛΑΘΗ.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend