Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Δολοφόνοι! Nεκροί ανάμεσά τους παιδιά από βομβαρδισμό του Ισραήλ σε πολυκατοικία στην Χάν Γιουνίς στη Λωρίδα της Γάζας

Η βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται αμείωτη και επεκτείνεται στην νότια Λωρίδα της Γάζας. Μια πολυκατοικία στο προάστιο Χάμαντ, βορειοδυτικά της..

Η βαρβαρότητα του ισραηλινού στρατού συνεχίζεται αμείωτη και επεκτείνεται στην νότια Λωρίδα της Γάζας. Μια πολυκατοικία στο προάστιο Χάμαντ, βορειοδυτικά της πόλης Χαν Γιούνις, χτυπήθηκε απόψε από τον ισραηλινό στρατό, την ώρα που το κράτος – δολοφόνος συζητάει για μια συμφωνία ανταλλαγής ομήρων

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν, από τον βομβαρδισμό. Ανάμεσα στα θύματα είναι και μικρά παιδιά.

Νυχτερινός βομβαρδισμός σημειώθηκε και πάλι στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και εκεί δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά. 

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Χαμάς, 14.128 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και περίπου 33.000 έχουν τραυματιστεί σε επιθέσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της εισβολής. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 5.840 παιδιά και 3.920 γυναίκες, αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε πως μία από τις εργαζόμενές του ΠΟΥ σκοτώθηκε στη Γάζα μαζί με το 6 μηνών μωρό της, τον σύζυγό της και δύο αδέλφια της. «Οι συνάδελφοί μου και εγώ είμαστε συντετριμμένοι: Χάσαμε μία από τους δικούς μας σήμερα στη Γάζα», ανέφερε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τουρκικός στολίσκος για τη Γάζα;

Ρεπορτάζ του τουρκικού Τύπου επανέφεραν και χτες πως θα ξεκινήσει σήμερα, Τετάρτη, από την Αλικαρνασσό μία διεθνής νηοπομπή αποτελούμενη από 1.000 σκάφη με κατεύθυνση τη Γάζα και ενδιάμεση στάση στην Κύπρο.

Ως διοργανωτής εμφανίζεται ένας ακτιβιστής ονόματι Βολκάν Οκτσού. Ο λογαριασμός του στην πλατφόρμα Χ έχει εθνικιστικά χαρακτηριστικά και οι αναρτήσεις του εκθειάζουν τους χειρισμούς του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. Πρόσφατα ο Οκτσού είχε καταγγείλει ότι στοχοποιήθηκε από το Ισραήλ, έπειτα από δημοσίευμα στους Times of Israel σχετικό με την πρωτοβουλία της νηοπομπής. Δηλώνει ότι η πρωτοβουλία έχει καθαρά ατομικό χαρακτήρα, δεν σχετίζεται με συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση και έχει “ευρεία διεθνή συμμετοχή συμπεριλαμβανομένων και αντι-σιωνιστών Εβραίων“.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Βολκάν Οκτσού δηλώνει ότι έχει αποχαιρετήσει φίλους και συγγενείς εν όψει του απόπλου του στόλου για τη Γάζα. «Εχω συμβουλευτεί το κράτος και τους πρεσβύτερους της οικογένειας και τους αποχαιρέτησα λαμβάνοντας τη συγχώρεσή τους. Δεν θα έπαιρνα μέρος σε μια κίνηση που θα έφερνε το κράτος σε δύσκολη θέση. Το να βρεθούμε ανάμεσα στα αντιτορπιλικά με μια βάρκα θα ήταν μια κίνηση που δεν έχει καμία απολύτως πιθανότητα επιτυχίας και θα προκαλούσε σοβαρά προβλήματα… Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με όλους τους νόμους χωρίς να κάνουμε καμία λάθος κίνηση» έγραψε στην πλατφόρμα Χ. (Με πληροφορίες από «Al Jazeera», «Wafa News Agency», «Quds News Network») – Aπό 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις