Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος

Αίτημα για άμεση, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος προκειμένου να συζητηθούν τα πολύ σοβαρά θέματα..

Αίτημα για άμεση, έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος προκειμένου να συζητηθούν τα πολύ σοβαρά θέματα που ανακύπτουν και να προληφθούν εσκεμμένες «παραλείψεις» της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που αφορούν τις υποδομές της πόλης, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου, τελικά τα δικαιώματα των δημοτών μας.

Συγκεκριμένα, στο αίτημά του προς τον πρόεδρο και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει: 

«Έχουμε μπροστά μας πάνω από 2 μήνες, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της εκλεγείσας στις τελευταίες εκλογές δημοτικής αρχής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Διάστημα στο οποίο προκύπτει ότι είναι απαραίτητο να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, για τις οποίες και θεσμικά και ουσιαστικά φέρει ευθύνη η απερχόμενη διοίκηση.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, η στάση της, όπως αποτυπώνεται στην ανοιχτή επιστολή του κου Βοσκόπουλου στις 26-10-2023, που είναι και η μοναδική ενημέρωση που υπάρχει για μια σειρά θέματα, φανερώνει διάθεση ευρείας παραπλάνησης του λαού της πόλης μας και ναρκοθέτησης αποφάσεων που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματά του. Ταυτόχρονα μια σειρά δεδομένα που βγαίνουν στο φως αποδεικνύουν ότι η σημερινή διοίκηση κράτησε στο σκοτάδι τα συλλογικά όργανα του δήμου για πολύ σοβαρές επιλογές της, με τραγικές προεκτάσεις που αποκαλύπτονται σταδιακά.

Λόγω των παραπάνω, αιτούμαστε την άμεση, έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν τα πολύ σοβαρά θέματα που ανακύπτουν και να προληφθούν εσκεμμένες “παραλείψεις” της απερχόμενης δημοτικής αρχής, που αφορούν τις υποδομές της πόλης, τις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους του δήμου, τελικά τα δικαιώματα των δημοτών μας.

Στα θέματα του ΔΣ αιτούμαστε την ένταξη των παρακάτω:

1. Ενημέρωση για την πορεία και διασφάλιση του έργου ανάπλασης της πλατείας Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή.

Διαπιστώσαμε από τη συνεργασία μας με τις Υπηρεσίες του δήμου σαφείς ενέργειες από την απερχόμενη δημοτική αρχή, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχαν συνειδητά αποσιωπηθεί και οι οποίες εξηγούν και τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της έναρξης του έργου και θέτουν συνολικά το έργο σε κίνδυνο.

2. Απόφαση για τη διασφάλιση της λειτουργίας των εργασιών του Πολιτιστικού Κέντρου και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτό.

Φτάσαμε στο τέλος του Οκτώβρη και ενώ έχουν συγκεντρωθεί αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα από παιδιά και ενήλικες, δεν υπάρχει το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, με την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην υπογράφει σύμβαση και να συνεχίζει την ομηρία των εργαζομένων της ΚΟΙΝΣΕΠ, ακόμα και μετά τις εκλογές.

3. Απόφαση για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Βρεφικών Σταθμών και των κυλικείων του Δήμου.

Στους βρεφικούς σταθμούς λήγουν συμβάσεις εργαζομένων στις 15 Νοέμβρη και δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη συνέχεια, μέχρι και την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς. Θυμίζουμε ότι τον κίνδυνο αυτό τον είχαμε επισημάνει από την αρχή της χρονιάς, καθώς η επιλογή των 2μηνης διάρκειας συμβάσεων με εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, έγινε με οικονομικά και όχι παιδαγωγικά κριτήρια από την απερχόμενη διοίκηση.

Στα κυλικεία του δήμου (Ξύλινα, Νεκροταφείο, Καλοπούλα κλπ.), η σύμβαση με τις ΚΟΙΝΣΕΠ έχουν ήδη λήξει, χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχουν καν τα χρήματα για να ανανεωθούν.

4. Ενημέρωση και απόφαση για τη διαδικασία πρόσληψης 24 εργαζόμενων του Προγράμματος 55-67, που δεν έχει προχωρήσει χωρίς να υπάρχει επίσημη αιτιολόγηση.

5. Ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που οφείλει να πραγματοποιήσει ο δήμος, σύμφωνα με τα οριζόμενα του Ν. 5056/2023, σχετικά με την κατάργηση των Νομικών του Προσώπων.

Σύμφωνα με το Ν. 5056/6-10-2023 καταργούνται, ανάμεσα σε άλλα, τα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων αι η λειτουργία τους θα ασκείται πλέον από τον δήμο, όπου και περνάνε όλοι οι εργαζόμενοί τους. Η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων και αιτήσεων εξαίρεσης, όπως για παράδειγμα για το, ειδικού σκοπού, ΝΠ ΚΕΜΙΠΟ ΑΣΙ, τις Σχολικές Επιτροπές πρέπει να γίνει με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τις 15 Νοέμβρη, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση μέχρι σήμερα για τις ενέργειες της διοίκησης.

6. Ενημέρωση για την αναίτια καθυστέρηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου για τη φιλοζωική δράση του Δήμου, η μη κατάρτιση του οποίου θα στερήσει από πολύτιμα κονδύλια.

7. Ενημέρωση για τις ενέργειες του δήμου σχετικά με τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας του στο Εθνικό Κτηματολόγιο, με δεδομένη την προθεσμία διόρθωσης αρχικών εγγραφών για την Καισαριανή στις 31.12.2023.

Για όλα αυτά τα ζητήματα και άλλα που πιθανόν να προκύψουν, αλλά δεν είναι ακόμα σε γνώση μας, ζητάμε την άμεση, έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά θέματα

Απόψεις