Κοινωνία

2 στους 10 Έλληνες δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης

Δύο στους δέκα Έλληνες ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν βασικές ανάγκες όπως το φαγητό και η θέρμανση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat (εδώ) για τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2017, το ποσοστό ακραίας φτώχειας στην Ελλάδα φτάνει το 21% και η χώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης λίστας στέρησης βασικών υλικών αγαθών.  

Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή στη μελέτη εξετάζει την οικονομική αδυναμία κάλυψης αναγκών για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως, να διατηρούν το σπίτι τους επαρκώς ζεστό, να αντιμετωπίσουν έκτακτα έξοδα, να έχουν ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή λαχανικά σε τακτική βάση, να έχουν πλυντήριο ρούχων, να συντηρούν το κόστος ενός αυτοκινήτου, να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές εκτός σπιτιού, να έχουν τηλέφωνο, να έχουν τηλεόραση.

Στην πρώτη θέση της λίστας ακραίας φτώχειας της Eurostat βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 30% και ακολουθεί η Ελλάδα με 21,1, η Ρουμανία με 19,4%.

(Επισκέψεις: 35 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend