Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

10 ακόμα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»

Πέντε ακόμα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου και πέντε ακόμα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της..

Πέντε ακόμα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου και πέντε ακόμα διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου για το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη, στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, προσφέρει στους αναγνώστες του ο «Ημεροδρόμος». 

Ο τρόπος συμμετοχής στην κλήρωση για τις 10 διπλές προσκλήσεις είναι ο εξής:

Στέλνετε e mail στο [email protected], με το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας (και τη σημείωση «ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ)  μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. Δηλώστε σε ποια από τις δύο κληρώσεις θέλετε να συμμετάσχετε (για την παράσταση της Δευτέρας ή Τρίτης).

Στους τυχερούς της κλήρωσης θα αποσταλεί e-mail – ενημέρωση, στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής με τις σχετικές αναλυτικές πληροφορίες για την παραλαβή των προσκλήσεων και την ώρα προσέλευσης. 

Το αριστούργημα του Λούις Σεπούλβεδα

Ένα έργο τραγικά επίκαιρο μετά τις πρόσφατες τεράστιες φωτιές στον Αμαζόνιο, αλλά και με τον τρόπο που η κυβέρνηση της Βραζιλίας μεταχειρίζεται τους αυτόχθονες του Αμαζονίου.
Ένα έργο όμως «ελπιδοφόρα επίκαιρο» αφού η Χιλή βρίσκεται σε τροχιά ξεριζώματος του συντάγματος του δικτάτορα Πινοσέτ και μετάβασης σε μια πραγματική δημοκρατία. Με την Ελίζα Λονκόν, μια γυναίκα ιθαγενή Mapuche ως πρόεδρο, η νεοσυσταθείσα σε Σώμα Συντακτική Συνέλευση της Χιλής έδωσε σαφές στίγμα δικαίωσης των ιθαγενών πληθυσμών από το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Η παράσταση υποστηρίζει αυτό τον αγώνα και μας μεταφέρει στη φυλή των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας, που καταστρέφουν τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη και σβήνουν βίαια τη μνήμη και την αρχαία γνώση των φυλών του κόσμου.

Το στοιχείο της βίας, του διωγμού, του άδικου ξεριζωμού, του σπαραγμού εναλλάσσεται με τις ποιότητες των Mapuche που μας κάνουν ακόμα να χαμογελάμε: ευγνωμοσύνη, γενναιοδωρία, αγάπη για τη γη, αλληλεγγύη, οργανική σχέση με τη μνήμη και την αρχαία κληρονομιά.

 

Ο Κώστας Γάκης, κάτοχος του βραβείου Δημήτρης Χορν, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, δανείζεται τη φωνή ενός σκύλου, αλλά και του ίδιου του συγγραφέα, για να μας μιλήσει για όλα αυτά που μας καίνε, για τη σχέση δυνάστη που διατηρούμε με τη Μάνα Γη αλλά και για εκείνη τη θαλπωρή και ψυχική ευρυχωρία  που μας προσφέρουν τα διδάγματα των φυλών του κόσμου για μια οργανική και τρυφερή σχέση με τη φύση.

 

Ταυτότητα παράστασης       

Κείμενο: Λούις Σεπούλβεδα

 

Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης

Σκηνοθεσία – Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης

Διασκευή: Κώστας Γάκης, Νατάσα – Φαίη Κοσμίδου

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: η ομάδα

Φωτισμοί: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Ελευθερία Μάζαρη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Σύνθεση Body Percussion – Tap : Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη

Σκηνικές Κατασκευές: Στέφανος Λώλος

 

Στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης

 

Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΜ(Μ)Α

Επικοινωνία – προβολή θεάτρου Άλφα – Ληναίος-ΦωτίουΜαρίκα Αρβανιτοπούλου

Trailer παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=xKVWdWmNIz4&ab_channel=KostasGakis   

Info

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια 80΄

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) 

Προπώληση εισιτηρίων:

https://www.viva.gr/tickets/festival/theater/istoria-enos-skylou-pou-ton-elegan-pisto/

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ – ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ 
28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32, Τηλέφωνο: 210-5201828

https://www.alfatheater.gr/

https://www.facebook.com/alfatheater.gr/

Ο χώρος λειτουργεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, οπότε να έχετε μαζί σας πιστοποιητικό εμβολιασμού νόσησης και αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.

Σχετικά θέματα

Απόψεις