Κοινωνία

Ζακ Κωστόπουλος – Ίχνος DNA αλλά όχι αποτύπωμα στο μαχαίρι

Γενετικό υλικό του Ζακ Κωστόπουλου εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια, όπου έχασε τη ζωή του ο 33χρονος, αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.  Σύμφωνα με τις ίδιες αστυνομικές πηγές, τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν βρει ολοκληρωμένα αποτυπώματα πάνω στο μαχαίρι που να μπορούν να ταυτοποιηθούν και αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι το έπιασαν διάφορα άτομα μέχρι να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Να σημειωθεί ότι το ίχνος DNA, σύμφωνα με τους ειδικούς,  δεν αποδεικνύει σε αυτή τη φάση κάτι παραπάνω από το ίδιο το εύρημα, αφού θα μπορούσε να είναι ακόμη και ιδρώτας ή τρίχα. Άρα, δεν αποδεικνύει ότι το μαχαίρι βρισκόταν στην κατοχή ή ανήκε στο θύμα.

Στο μεταξύ, το news247.gr δημοσιεύει έγγραφο που «αποδεικνύει πως δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο περιβόητο μαχαίρι που εντοπίστηκε στο κοσμηματοπωλείο έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του». 

Το σχετικό πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων:

Έγγραφο για μαχαίρι Ζακ Κωστόπουλου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του news247.gr  «το έγγραφο του 23ου ανακριτικού τμήματος του πρωτοδικείου Αθηνών, επιβεβαιώνει όσα δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο News 24/7 στους 88,6 η Άννυ Παπαρούσσου, μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας του θύματος. Επίσης έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση του 56χρονου μεσίτη ο οποίος είχε δηλώσει πως τον είδε να κρατάει μαχαίρι την ώρα που προσπαθούσε να εξέλθει του καταστήματος». «Υπάρχει κατάθεση ότι ο Κωστόπουλος ζητούσε βοήθεια», έλεγε η Άννυ Παπαρούσσου και δήλωνε ότι δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα του ακτιβιστή στο κοσμηματοπωλείο. «Ενδεχομένως να μπήκε για να προστατευτεί» ανέφερε ακόμη, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκε κανένα αποτύπωμα του θύματος σε κανένα αντικείμενο “και βεβαίως όχι στο μαχαίρι».

(Επισκέψεις: 390 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend