Κοινωνία Πολιτική

Υπερψηφίστηκαν στη Βουλή οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η κατασκευή και λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Υπέρ του άρθρου 91 για την εποπτευόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών ψήφισαν 229 βουλευτές, 32 ψήφισαν κατά ενώ καταγράφηκε κι 1 «παρών». Η σχετική διάταξη είναι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

Εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ τη διάταξη στήριξε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωση της είχε αναφέρει ότι «η λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων έχει αποδειχθεί διεθνώς ότι συμβάλλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ναρκωτικά και γι’ αυτό η εν λόγω πολιτική εφαρμόζεται ήδη σε πολλές χώρες της ΕΕ. Επιπλέον, συμβάλλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, στον δραστικό περιορισμό της ανεξέλεγκτης χρήσης σε δημόσιους χώρους, ενώ ενθαρρύνει και την ένταξη των εξαρτημένων ατόμων σε προγράμματα απεξάρτησης».

Για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και της ΝΔ, αλλά και όσων στηρίζουν τη λειτουργία αυτών των χώρων, διαβάστε την τεκμηριωμένη ανάλυση του Ηλία Μιχαλαρέα,  Δρ. Ψυχολογίας- Δρ. Γεωγραφίας, Επιστημονικά υπεύθυνου της Μονάδας Απεξάρτησης «Διάπλους» της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Το άρθρο του Ηλία Μιχαλαρέα για τα «shooting rooms» ή «χώρους τρυπήματος», για τον «σκουπιδοτενεκέ της ανθρωπιάς μας» ΕΔΩ.

(Επισκέψεις: 1.433 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend