Κοινωνία

Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας: Λέμε ναι στην συναίνεση φωνάζουμε όχι στον εκβιασμό

Υγειονομικοί του Ρεθύμνου που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται  στις επιπτώσεις που έχει στο σύστημα υγείας η αναστολή εργασίας των μη εμβολιασμένων και καταγγέλλουν  την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους:

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ

Σύμφωνα με την απόφαση που μας επιδόθηκε την 1η του Σεπτέμβρη αναστέλλονται τα καθήκοντά μας για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας καθώς δεν είχαμε λάβει έως τότε την πρώτη ή την μοναδική δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού Covid-19.

Αμφισβητούμε τους λόγους αυτούς καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο «Οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταφέρουν όμοιο ιικό φορτίο της παραλλαγής δέλτα με μη εμβολιασμένους» που δημοσιεύθηκε στις 19 Αυγούστου στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal(bmj.com), συμπεραίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Αν και με τον πλήρη εμβολιασμό έναντι του ιού covid-19 ο κίνδυνος νόσησης είναι μικρότερος, ένα άτομο μόλις προσβληθεί από την παραλλαγή δέλτα φέρει όμοιο ιικό φορτίο με τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους.
  • Ο εμβολιασμός δεν σταματάει τη μόλυνση κα τη μετάδοση, αλλά συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου σοβαρής νόσου και θανάτου.
  • Μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από τη χρήση των εμβολίων των Pfizer-BioNTech και Oxford-AstraZeneca, παρατηρείται μείωση των αντισωμάτων, άρα και μειωμένη προστασία των εμβολιασθέντων.

Επαναλαμβάνουμε:

Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Εάν λάβουμε υπόψη ότι :

  • Τα μέχρι σήμερα τηρούμενα εκ μέρους του υγειονομικού προσωπικού μέτρα, για την διασφάλιση της μη μετάδοσης της νόσου, χρησιμοποιήθηκαν επιτυχώς από το εν λόγω προσωπικό. ΔΕΝ έχει καταγραφεί περιστατικό μόλυνσης πολίτη από υγειονομικούς.
  • Έχουν παρέλθει τουλάχιστον έξι (6) μήνες από την ολοκλήρωση του πλήρη εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Πόσο προστατευμένοι είναι οι συνάδελφοι;

Εξαγγέλθηκε μόλις χθες ότι οι υπό αναστολή υγειονομικοί θα επιστρέφουν στη θέση τους άμεσα μετά από την χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου . Τί ποσοστό αντισωμάτων θα έχουν αναπτύξει μέσα σε μία (1) ημέρα όταν οι σχετικές μελέτες αναφέρουν, ότι αποκτούν την επιδιωκόμενη ανοσία δύο (2) εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ

Ποια είναι εκείνα τα έγκυρα ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα που τεκμηριώνουν επιστημονικά ότι οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ώστε:

  • Να αναστέλλονται υποχρεωτικά τα καθήκοντά τους;
  • Να θίγονται τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους;
  • Να περιορίζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες τους;
  • Να καταργούνται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της αξιοπρέπειας, του αυτοκαθορισμού, της αυτοδιάθεσης και της ανάπτυξης της προσωπικότητας μέσα από την εργασία τους;

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους Συναδέλφους μας να εμποδίσουμε συλλογικά την παράδοση του δημοσίου τομέα της Υγείας στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τους Συμπολίτες μας να αντιμετωπίσουμε αλληλέγγυα ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας…. ένα πρόβλημα Δημοκρατίας….

Με συγκίνηση,

Οι έως 31 Αυγούστου 2021 Ήρωες της Δημόσιας Υγείας και από 1 Σεπτεμβρίου 2021 Επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

 

Επιστολή με προτάσεις των Υγειονομικών Ρεθύμνου

Οι Υγειονομικοί του Ρεθύμνου που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας, και με Επιστολή  τους, απευθύνονται στους συναδέλφους τους και στους πολίτες, καταγγέλλουν το νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους και καταθέτουν προτάσεις για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων:

Συνάδελφοι Υγειονομικοί , Συμπολίτες μας,

Παραμένουν νωπές στη μνήμη μας οι εικόνες από τις πυρκαγιές του Αυγούστου που ξέσπασαν σε διάφορα μέρη της ελλάδας. Πολίτες μη υπακούοντας στην εντολή της Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση, σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και βοηθώντας τους πυροσβέστες, κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να διασώσουν το σπίτι, τα χωράφια, το εισόδημά τους. Το σπίτι , τα χωράφια, το εισόδημα των γειτόνων τους.

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου με βάση το Νόμο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού (άρθρο 206 του ν. 4820/2021), χιλιάδες υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι, τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων, επειδή δεν επέδειξαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησής τους. Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα προστασίας, εμβολιασμένοι και μη. Πρόσφατη μελέτη στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (bmj.com), ανέδειξε ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μόλις νοσήσουν, φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο και άρα μεταδίδουν. Υγειονομικοί έχουν βγει σε αναστολή ¨για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας¨. Δεν έχει υπάρξει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία από ανεμβολίαστους συναδέλφους και δεν έχουν θέσει σε κίνδυνο τους ασθενείς. Η προαναφερθείσα μελέτη αναδεικνύει ότι εμβολιασμένοι συνάδελφοι δεν προστατεύουν τη δημόσια υγεία περισσότερο από τους μη εμβολιασμένους. Η υποχρεωτικότητα παραβιάζει συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα. Κανείς δεν περισσεύει.

Με τροπολογία που προστέθηκε σε σχέδιο νόμου και κατατέθηκε στη Βουλή προχθές αποκαλύπτονται σχέδια κατάργησης, συγχώνευσης Υγειονομικών Μονάδων, επιστροφή των εργολάβων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες, ιδιωτικοποίηση του Συστήματος με ανάθεση υπηρεσιών στον Ιδιωτικό τομέα. Ακόμη και τα Ιδιωτικά Ασθενοφόρα νομιμοποιεί η κυβέρνηση αναθέτοντας υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Στην πρόνοια οι εργολάβοι επεκτείνουν την δραστηριότητά τους και στο Νοσηλευτικό Προσωπικό νοικιάζοντας νοσηλευτές στις προνοιακές μονάδες.

Ήδη όμως στα Νοσοκομεία επικρατεί λειτουργικό αδιέξοδο. Συμπτύσσονται και καταργούνται κλινικές, αναστέλλονται χειρουργεία, μετακινούνται συνάδελφοι, αναβάλλονται εξετάσεις, συρρικνώνεται η λειτουργία μονάδων, περικόπτονται κανονικές άδειες και ρεπό για να βγουν τα προγράμματα. Διαταράσσεται δηλαδή η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών υγείας.

Η φωτιά συνάδελφοι και συμπολίτες μας επεκτάθηκε στις δημόσιες και δημοτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων και ατόμων με αναπηρία και εξαπλώθηκε στις δημόσιες και δημοτικές δομές υγείας. Οφείλουμε ενωμένοι να απομονώσουνε διχαστικές πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της Ελληνικής Ιστορίας, να ξεφύγουμε από την παγίδα του καλού εμβολιασμένου και του κακού ανεμβολίαστου. Τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας ( Συμπράξεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Νοσοκομεία Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Νοσοκομείων) να μας βρουν ενωμένους, εμβολιασμένους και μη, που θα σταθούν εμπόδιο στη διάλυσή του.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1.– Κάλεσμα για καθημερινές συγκεντρώσεις πολιτών και υγειονομικών καταρχήν έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης και στη συνέχεια τα ΤοΜΥ, τα Κέντρα Υγείας και Πρόνοιας, το ΕΚΑΒ, τα Περιφερειακά Ιατρεία, την Περιφέρεια, το Δημαρχείο.

2.– Διοργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών για τις πρόσφατες έγκυρες ιατρικές έρευνες ή μελέτες σχετικά με τον ιό covid-19.

3.– Ευαισθητοποίηση τοπικών φορέων κατά της υποχρεωτικότητας.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

(Επισκέψεις: 77 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend