Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 22 άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς

Δώδεκα παιδιά και δέκα γυναίκες σκοτώθηκαν το περασμένο σαρανταοκτάωρο στην Υεμένη, σε βομβαρδισμούς που έπληξαν σπίτια αμάχων στην επαρχία Χάτζα, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σανάα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, πλήγματα στην περιοχή Κούσαρ είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκατέσσερα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και δεκαοκτώ ετών. Ορισμένα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη Σανάα.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ δεν διευκρίνισε ποιος έκανε τους βομβαρδισμούς αυτούς. Μέσα ενημέρωσης των σιιτών Χούθι κατήγγειλαν ότι η «σφαγή» διαπράχθηκε από τη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015, στο πλευρό των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων. Αντιθέτως, το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια κατηγόρησε τους Χούθι.

Ορισμένες περιοχές της επαρχίας Χάτζα ελέγχονται από δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση. Άλλες, όπως η Κούσαρ, βρίσκονται στα χέρια των Χούθι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»

(Επισκέψεις: 114 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend