Κοινωνία

2 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση των φασιστών

Πριν 2 χρόνια, το βράδυ της 12ης  Σεπτεμβρίου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, με ένα οργανωμένο τάγμα εφόδου, απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ποιοι είναι. Λίγα μέτρα από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση. Λίγες μέρες μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου, ακολούθησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από την περιγραφή της επίθεσης , όπως αυτά καταγράφηκαν στο πόρισμα των εφετών ανακριτριών, για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (19/2/2014). Το πόρισμα είναι δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα  jailgoldendawn.com («Για την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος»). Επίσης, παρακάτω, μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό ντοκουμέντο για την επίθεση, αλλά και το αποκαλυπτικό βίντεο με τον φασίστα βουλευτή, Γιάννη Λαγό, να περιγράφει πώς η Χρυσή Αυγή κλείνει δουλειές με εφοπλιστές.

Αποσπάσματα από το πόρισμα  

«… ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της ‘Χρυσής Αυγής’, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντήλια (βλ. από 16-9-2013 προανακριτική κατάθεση Στ. Λεκοδημήτρη). (Σχετ. No 77)».

«…επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας, μεταξύ άλλων, καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ», σε βάρος είκοσι (20) τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους».

 «…περικύκλωσαν κατεγκλώβισαν τα μέλη του ΚΚΕ και, στη συνέχεια, τους επιτέθηκαν, αρχικά, με μεγάλες πέτρες (που εκσφενδόνιζαν νεαρά παιδιά πιθανόν μαθητές, που ήσαν στα μετόπισθεν), ώστε να μην μπορούν να αντιδράσουν και να είναι πιο ευάλωτοι στην κύρια επίθεση που επακολούθησε με στυλιάρια, ρόπαλα, λοστούς κλπ. Ένας, μάλιστα, από την ομάδα της Χρυσής Αυγής, κρατούσε την παραπάνω ιδιοκατασκευή του κονταριού (ένα χοντρό ξύλο, στην άκρη του οποίου ήταν βιδωμένος ένας σιδερένιος σωλήνας και στην άκρη του σωλήνα υπήρχε ενσωματωμένο ένα μεταλλικό «Γ»), με την οποία κτυπούσε τους παθόντες, τρυπώντας τους (παθόντες Ζύμαρης στο χέρι, Διαμαντάκης στην ωμοπλάτη κλπ). (Σχετ. No 79 και No 80)».

«…Μετά από συγκεκριμένο χρόνο, που δεν ήταν παραπάνω από πέντε (5) λεπτά της ώρας, ο κατηγορούμενος Χρήστος – Αντώνιος Χατζηδάκης φέρεται να έδωσε το παράγγελμα της λήξης της επίθεσης: «Τέλος, πάμε να φύγουμε, βρώμισε. Το Πέραμα εδώ», οπότε όλα τα μέλη της “Χρυσή Αυγής”, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά, όπως είχαν έρθει».

Οι φασίστες περιγράφουν την επίθεση 

Για την επίθεση υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών. Μπορείτε να το ακούσετε ΕΔΏ.Όπως είχε αποκαλυφθεί αυτός που περιγράφει τα «κατορθώματα» των φασιστών είναι ο Γιάννης Λαγός, βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 

Οι δουλειές με εφοπλιστές

Πριν λίγες μέρες ορισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πήγαν στο «Σωματείο Ελλήνων Εργαζομένων «Ο Αγιος Νικόλαος»», ένα «σωματείο» που έστησε η Χρυσή Αυγή, εκατοντάδες μέτρα από τη  Ζώνη. Ο φασίστας βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, τόλμησε να δηλώσει: «Η Ζώνη του Περάματος θα λειτουργήσει ξανά υπό την αιγίδα της Χρυσής Αυγής και με τα σωματεία των εργαζομένων και θα απομονώσουμε τους επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ που λειτουργούν για ξένα συμφέροντα και έστειλαν τα ελληνικά πλοία στην Τουρκία»!

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής ξέρουν καλά να εξυπηρετούν συμφέροντα. Είναι αποκαλυπτικό το βίντεο που είχαμε δημοσιεύσει τον Ιούλιο, όπου ο φασίστας βουλευτής, Γιάννης Λαγός, περιέγραφε πώς κλείνουν τις δουλειές με εφοπλιστές:

(Επισκέψεις: 40 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend