Απόψεις

Δεν υπάρχει χρόνος…. Τώρα!

Όπως το λέγαμε. Μετά από μια προεκλογική συζήτηση από την οποία απουσίαζε το θέμα της Χρυσής Αυγής, το βράδυ των εκλογών, οι εκπρόσωποι των κομμάτων «ανακάλυψαν» το πρόβλημα που συνιστά αυτό, το φασιστικό μόρφωμα. Πολύ αργά και αρκετά υποκριτικά…

Ο «Ημεροδρόμος» σε άρθρο της  20ης Ιανουαρίου,  με τίτλο «Ποιος θα μιλήσει για τη Χρυσή Αυγή:», σημείωνε ότι η απουσία του σοβαρού θέματος της παρουσίας και δράσης του φασιστικού εσμού, είναι αποτέλεσμα της προεκλογικής τακτικής της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, οι δύο «μονομάχοι» έδωσαν εν πολλοίς τον τόνο και το περιεχόμενο της ημερήσιας διάταξης.

Η μεν Νέα Δημοκρατία με στόχο τον «επαναπατρισμό» ψήφων από τη ΧΑ, δεν είχε λόγο να ανοίξει μέτωπο. Αντιθέτως , έκανε ότι περνούσε από το χέρι της για αναδείξει τις εκλεκτικές συγγένειες της με την ακροδεξιά. Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά μπροστά στο «φράχτη» του Έβρου, οι δηλώσεις του ιδίου για τους μετανάστες με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά και οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της ΝΔ (όπως ο κ. Βορίδης), το αποδεικνύουν.

Απ την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν να αποφεύγει την ανάδειξη του θέματος της ΧΑ, υπολογίζοντας ότι αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στους αντιπάλους του να «σηκώσουν» τη θεωρία των «δύο άκρων» και να επηρεάσουν την κρίσιμη μάζα των «νοικοκυραίων».

Η φασιστική ΧΑ, λοιπόν, κατέλαβε την τρίτη θέση με ένα ποσοστό μεγάλο, αν λάβει κανείς υπόψη τα όσα μεσολάβησαν από τον Ιούνιο του 2012, ως σήμερα. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται το νέο ποιοτικό στοιχείο του προβλήματος το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει όλους, κυβέρνηση, κόμματα, πολίτες.

Όπως φαίνεται, ούτε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε οι αποκαλύψεις για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ, ούτε η τραμπούκικη συμπεριφορά των στελεχών της, απέτρεψαν ένα σημαντικό ποσοστό του εκλογικού σώματος να ψηφίσει τους φασίστες. Στις εκλογές αυτές κανείς δεν μπορεί να αποδώσει άγνοια του πραγματικού χαρακτήρα και της πραγματικής φύσης του φασιστικού μορφώματος. Αυτό, εξάλλου, επιβεβαιώνεται και από το «διάγγελμα» του προέδρου της ΧΑ από τη φυλακή.

Επειδή, λοιπόν, κανείς από τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία και τη δράση της ΧΑ δεν εξέλειπε, ενώ αντιθέτως προστίθενται νέοι λόγοι ανησυχίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της, η αντιμετώπιση της φασιστικής πρόκλησης είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας. Απαιτείται η ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος και η ανάληψη πρωτοβουλιών άμεσης δράσης από τις δυνάμεις της Αριστεράς. Δεν υπάρχει χρόνος.

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend