Η ξεφτίλα τους και τα ψέματα τους δεν έχουν όρια. «Ξέθαψαν» την εγκληματική Χρυσή Αυγή, δίνοντας άδεια συγκέντρωσης για ναζιστική φιέστα και τώρα «παίζουν τις κουμπάρες»! 

Ο λόγος για τον Δήμο Αθηναίων και την Αστυνομία  – για την οποία την πολιτική ευθύνη έχει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή η κυβέρνηση – που πάνε να βγούνε κι από πάνω! 

Τα γεγονότα και τα ψέματα

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται συγκεκριμένα: «Επιβολή περιορισμών σε δημόσια υπαίθρια συγκέντρωση- τελετή μνήμης υπέρ πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί την 28/01/2023 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 στην Πλατεία
Ρηγίλλης, από μέλη του πολιτικού κόμματος “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”».

Ποια είναι η απόφαση;

«Αποφασίζουμε την επιβολή περιορισμού στην αναφερόμενη στο θέμα συνάθροιση και συγκεκριμένα τον κάτωθι: Η συγκέντρωση των συναθροιζόμενων θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρηγίλλης, χωρίς να καταλαμβάνουν μέρος του λοιπού οδοστρώματος των πέριξ οδών».

Όποιος ξέρει να διαβάζει καταλαβαίνει ότι μιλάμε για κανονικότατη άδεια στη συγκέντρωση των ναζί, με τους «περιορισμούς» που αναφέρονται. 

Πάμε παρακάτω. Στην ίδια ανακοίνωση η Αστυνομία γράφει ότι η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, υπόψη:  

– ,«Το από 27/01/2023 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) της Υπηρεσίας μας προς
τον κ. Δήμαρχο Αθηναίων για διατύπωση γνώμης.

– Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του Δήμου Αθηναίων, με διατύπωση
σύμφωνης γνώμης».

Όποιος γνωρίζει να διαβάζει η άδεια δόθηκε με τη συναίνεση του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Η απόφαση και εδώ.

Το…αντιφασιστικό θράσος του κυρίου δημάρχου

Παρ’ όλα τα παραπάνω ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έβγαλε ένα… αντιφασισστικό διάγγελμα και με προκλητικό τρόπο έγραψε στο twitter:

«Για όσους ψάχνονται για τζάμπα καυγά: Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο. Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας».