Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της έλλειψης συντήρησης των στεγάστρων Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Διαβάστε σχετικά:  Θηριώδες στέγαστρο με άδεια πέργκολας (!) αξίας τουλάχιστον 130 εκ. ευρώ κινδυνεύει να πέσει!

«Εχουμε 20 χρόνια να σφίξουμε τις βίδες!» δήλωσε σε αποκαλυπτική συνέντευξη του ο Παναγιώτης Καρύδης, ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Προστασίας του ΕΜΠ και πολιτικός μηχανικός. 

Να μην ξεχνάμε, επίσης, ότι ο Μητσοτάκης τάζει επισκευή του «Καλατράβα» από …το 2021

Κι ενώ υπάρχουν αυτές και άλλες αποκαλύψεις η κυβέρνηση, μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ανακοίνωσε σε συνέντευξη πως, επί της ουσίας, είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά το ΟΑΚΑ

«Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2024 τουλάχιστον θα ανοίξει το Ποδηλατοδρόμιο». Για το Ολυμπιακό Στάδιο δεν ανακοίνωσε ημερομηνία διότι, όπως είπε, αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα.

Ο Βρούτσης έταξε  57 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι  «έγιναν συνεννοήσεις, διευθετήσεις» με τους αθλητικούς συλλόγους, που φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ.  «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που θα γινόταν σε αίθουσα του ποδηλατοδρομίου, θα γίνει σε αίθουσα του κλειστού του ΟΑΚΑ, σε συνεργασία με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που την ευχαριστώ θερμά. Πρωταθλήματα τάε κβο ντο, θα γίνουν στο κλειστό του Ολυμπιακού Χωριού. Η προπονητική δραστηριότητα θα μεταφερθεί εντός Αττικής σε συνεννόηση με δημάρχους», είπε. 

Συμπλήρωσε ότι  εκκρεμεί το ζήτημα της έδρας της ΑΕΚ στο χάντμπολ, στο οποίο, υποστήριξε, ότι θα δοθεί λύση εντός ημερών. «Σε ό,τι αφορά στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναθηναϊκού, έχω δεσμευτεί προσωπικά ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε αρωγή χρειαστεί στην ομάδα του Παναθηναϊκού», είπε. 

Για την εθνική ομάδα Ποδηλασίας; Ο Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η ομοσπονδία ποδηλασίας ενισχύεται με 150.000 ευρώ, για να πάει η εθνική ομάδα Ποδηλασίας στη Βουλγαρία για τις προπονήσεις της, καθώς δεν υπάρχει άλλο κλειστό ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει!

Τέλος, κατόπιν εορτής και μετά τις επικίνδυνες εξελίξεις με το ΟΑΚΑ, έταξε ότι αυξάνονται οι (ελάχιστες) μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε, σήμερα στη Βουλή. «Αυξάνεται κατά 13,5 εκατ. ευρώ ετησίως. 10 εκατ. ευρώ διατίθεται για αναβάθμιση εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων και 3,5 εκατ. ευρώ πάνε αποκλειστικά στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΑΚΑ», κατέληξε.