Περισσότεροι από 300 ηθοποιοί, μουσικοί και ακτιβιστές, συμπεριλαμβανομένων των Ντούα Λίπα, Γκάρι Λίνεκερ, Λένα Χίντι και Μπένετικτ Κάμπερμπατς, υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή καλώντας τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να αναστείλει τις πωλήσεις όπλων στο Ισραήλ, εν μέσω της ανθρωπιστικής κρίσης και την κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα.
Οι καλλιτέχνες, όπως αναφέρει ο Independent, καλούν τον Πρωθυπουργό να λάβει άμεσα μέτρα για να τερματίσει τη συνενοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στις φρικαλεότητες στη Γάζα, να διασφαλίσει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και να μεσολαβήσει για άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός.
Η Τζόσι Νότον, ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Choose Love, στον οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία για την επιστολή, τόνισε την ανάγκη να αναλάβει δράση ο Κιρ Στάρμερ, διακόπτοντας τις πωλήσεις όπλων και διασφαλίζοντας ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μπορούν να φτάσουν στους ανθρώπους στη Γάζα.