Χωρίς κατηγορία

“Βεβαιότητες”

 

«Αβέβαιο» χαρακτήρισε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στην ανταπόκριση του. Ένα από τα στοιχεία που ανέδειξε ήταν η εκλογική δύναμη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα το ποσοστό του Η. Κασιδιάρη στην Αθήνα.

Ο χαρακτηρισμός του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ως μια δημοσιογραφική εκτίμηση, είναι συζητήσιμη. Εάν ξεφύγουμε, όμως, από αυτό το πλαίσιο, τότε αρχίζουν οι βεβαιότητες για το εκλογικό αποτέλεσμα σε δήμους και περιφέρειες.

Το ποσοστό του Η. Κασιδιάρη, στην Αθήνα, δεν προκαλεί, απλά, προβληματισμό. Δείχνει πως παγιώνεται, δυστυχώς, η εκλογική στήριξη στους φασίστες.

Από εκεί και πέρα τα συμπεράσματα θέλουν μεγαλύτερη προσοχή. Έχουν περάσει παραπάνω από δύο χρόνια  από την προεκλογική προτροπή του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά. Υπενθυμίζουμε πως μιλώντας για το μεταναστευτικό είχε πει: «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» (τέλος Μαρτίου 2012). Ακολούθησαν πολλά που αποκάλυψαν τις σχέσεις μεταξύ τις ΝΔ και της Χρυσής Αυγής (υπόθεση Μπαλτάκου κ.α).  Η Χρυσή Αυγή, παρόλο που κεντρικά στελέχη της είναι στη φυλακή για εγκληματική δράση, έγινε μέρος της πολιτικής πραγματικότητας στη χώρα, ακόμα και σε εκπομπές …ποικίλης ύλης. Οι φασίστες, από ορισμένα ΜΜΕ, μετατράπηκαν σε …απλά παιδιά που έχουν τις ιδέες τους και την προσωπική τους ζωή.

Φτάσαμε σήμερα, στην πρωτεύουσα της χώρας, να έχουν ένα τεράστιο εκλογικό ποσοστό και να πανηγυρίζουν. Είναι βέβαιο πως η μάχη, για να αποκαθηλωθούν οι φασίστες, είναι πολιτική και σύνθετη. Ένα είναι σίγουρο: Είναι απαραίτητη κι έχει ζωτική σημασία, σε μια χώρα που πάλεψε ενάντια στον φασισμό.

(Επισκέψεις: 17 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend