Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Παραιτήθηκε ο νέος διοικητής μία εβδομάδα μετά τον διορισμό του – Επιστολή κόλαφος σε Χρυσοχοΐδη

Πηγή: thepressproject.gr  Ο Χάρης Λυδάκης, που ήταν Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, διαφωνεί με τη μετακίνηση..

Πηγή: thepressproject.gr 

Ο Χάρης Λυδάκης, που ήταν Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, διαφωνεί με τη μετακίνηση παθολόγων από το Βενιζέλειο καθώς οι δύο παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Λυδάκης, ο οποίος παραιτήθηκε και από διοικτητής και από Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου, στην επιστολή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας. Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου».

Η ηχηρή παραίτηση σχετίζεται άμεσα και κύρια με το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Το ΤΡΡ έχει ασχοληθεί εκτενώς με την κατάσταση, η οποία επικρατεί στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press αυτής της Τετάρτης αναδείχθηκαν η υπερεφημέρευση, η εξάντληση, η διετής στέρηση αδειών και ρεπό, η έλλειψη ιατρικών χεριών και το πάγωμα όλων των τακτικών χειρουργείων. Αναδείχθηκε δηλαδή η πραγματικότητα στο Βενιζέλειο. Όπως αναφέρει ο γ.γ. της Ένωσης Εργαζομένων, Τάσος Θελερίτης στο TPP «αν ο χειρουργικός τομέας δεν βρει αναισθησιολόγο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει. Είναι σαν να έχουμε το όχημα και να μην έχουμε τα καύσιμα», ενώ θυμάται ότι υπουργοί όλων των κυβερνήσεων πέρασαν απ’ το νοσοκομείο, αλλά λύση δε βρήκαν: «Η θυσία του διοικητή, θύμισε Ιφιγένεια», σχολιάζει αναφερόμενος στο ξήλωμα του διοικητή και της υποδιοικήτριας με εντολή Χρυσοχοΐδη. Στα κάγκελα είναι και οι ειδικευόμενοι χειρουργοί, οι οποίοι φωτίζουν το ζήτημα μέσω της Πρωτοβουλίας τους: «Κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον δεν θα υπάρχουν εκπαιδευμένοι διότι πώς θα εκπαιδευτούν αν δεν υπάρχουν χειρουργεία;», τονίζουν, ενώ σχολιάζουν τα μέτρα – ασπιρίνες της κυβέρνησης θυμίζοντας ότι η λύση με free lancers γιατρούς δημιουργεί προνομιακό καθεστώς και αποτελεί βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Υγειονομικό προσωπικό, τοπική κοινωνία και φορείς ενώνουν τη φωνή τους με μεγαλειώδης κινητοποιήσεις ζητώντας το αυτονόητο: «Όχι στην υποβάθμιση του Βενιζελείου. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Όχι στις προσωρινές λύσεις».

 

 

Η επιστολή παραίτησης

«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,
Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.
Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.
Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.
Με τιμή
Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις