Διεθνή

Βαρκελώνη: 300.000 «ναι» στους πρόσφυγες

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος σε διαδήλωση στη Βαρκελώνη, το Σάββατο, ζητώντας από την ηγεσία της χώρας να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές, όπως έχει δεσμευθεί να το κάνει από το 2015. Σημειώνεται ότι η χώρα έχει υποδεχθεί μόλις 1.100 πρόσφυγες ενώ έχει δεσμευθεί να φιλοξενήσει 17.337  άτομα: 15.888 από τους καταυλισμούς στην Ιταλία και την Ελλάδα, καθώς και 1.449 από την Τουρκία και τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση άγγιξαν τους 300.000 -ήταν 160.000 άτομα, ανέφεραν από την πλευρά τους οι αστυνομικές αρχές.  «Φτάνουν οι δικαιολογίες. Πάρτε τους τώρα!», «Όχι άλλοι θάνατοι. Ανοίξτε τα σύνορα», ήταν γραμμένα σε ορισμένα πανό, στα καταλανικά. 

Η δήμαρχος Άντα Κολάου, πρώην ακτιβίστρια, δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό η πόλη της Βαρκελώνης να σηματοδοτεί την ελπίδα «σε μια Ευρώπη γεμάτη αβεβαιότητα, όπου η ξενοφοβία βρίσκεται σε άνοδο». Σε μια συμβολική κίνηση, η πορεία των διαδηλωτών κατέληξε στο λιμάνι της πόλης, που βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπου περισσότεροι από χιλιάδες μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους, επιχειρώντας να διαβούν στην Ευρώπη. 

Πηγή: efsyn.gr -Μαζικό «ναι» στους πρόσφυγες από τη Βαρκελώνη

(Επισκέψεις: 25 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend