Πολιτική

Τσίπρας – Τσακαλώτος: Κραυγή αγωνίας και διαδήλωση για τον ΕΝΦΙΑ

«Παρεμβάσεις ενάντια στην φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και ενάντια στον ΕΝΦΙΑ πραγματοποίησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων και στις Δ΄, Θ’ και Ι’ ΔΟΥ, στο κέντρο, στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου. Το παρών και στις δύο παρεμβάσεις έδωσε ο επικεφαλής της ΕΕΚΕ Οικονομικών της Κ.Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος…»

Το απόσπασμα είναι από ρεπορτάζ του alterthess.gr δημοσιευμένο στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014. Από το ίδιο ρεπορτάζ είναι και οι φωτογραφίες του διαδηλωτή – κατά του ΕΝΦΙΑ – Ευκλείδη Τσακαλώτου, δηλαδή του σημερινού υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 

«Φόρος – αίσχος» που δείχνει «την αναλγησία, την αγριότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγερότητα»

Ο διαδηλωτής Ευκλείδης αγωνιζόταν εναντίον ενός «φόρου – αίσχος» που

«τιμωρεί όσους δούλευαν μια ζωή για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι να στεγάσουν τα παιδιά τους»

«που δείχνει όλη την αναλγησία, την αγριότητα, τη νεοφιλελεύθερη παγερότητα που εσείς αποκαλείτε μεταρρύθμιση».

«που βάζει πλούσιος και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, άνεργους και εργαζόμενους στον ίδιο παρανομαστή».

Μετά τις διαπιστώσεις αυτές δεν μπορεί παρά να έρθει μια κραυγή αγωνίας για τους «ρημαγμένους» και το πολιτικό σφυροκόπημα στην κυβέρνηση:

«Πείτε μου, πώς θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο; Πού θα τα βρούν οι ρημαγμένοι (…) από τις πολιτικές σας πολίτες; Αυτό, όμως, δεν δείχνει να σας απασχολεί. Κόφτε το λαιμό σας, βρείτε να τα φέρετε, λέτε».

Και ακολουθεί η ανάλυση της πραγματικότητας: 

«Έχετε όμως εικόνα τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην πραγματικότητα, ποια είναι η πραγματική εικόνα; Η πραγματική εικόνα είναι αδυναμία πληρωμής για τη μεγάλη πλειοψηφία».  

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον κύριο Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο απευθυνόταν  στη Βουλή στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδουβελη, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση. 

Πληρώνοντας τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ (ή και μη πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ διότι «η πραγματική εικόνα είναι αδυνομία πληρωμής») επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα θυμόμαστε όλοι τον διαδηλωτή Τσακαλώτο (υπουργός Οικονομικών σήμερα) και τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα (πρωθυπουργός σήμερα), ευχαριστώντας τους για τους αγώνες τους και τη συνέπεια λόγων και έργων τους και σε αυτό το ζήτημα.  

«Περσινά ξινά σταφύλια»

Υπάρχει, βέβαια, και η πρόσφατη προσέγγιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Τρυφ. Αλεξιάδη, πως η συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ είναι «περσινά ξινά σταφύλια».

(Επισκέψεις: 62 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend