Διεθνή

«Τρομοκρατική ενέργεια» η έκρηξη στις Βρυξέλλες

Την ταυτότητα του δράστη που προκάλεσε έκρηξη στον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, ευτυχώς χωρίς θύματα, το βράδυ της Τρίτης αναζητούν οι βελγικές αρχές. Ο άνδρας «εξουδετερώθηκε» σύμφωνα με τις αρχές, και σύμφωνα με την εισαγγελία είναι νεκρός.Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου, Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι το περιστατικό «θεωρείται τρομοκρατική επίθεση».

Όπως ανακοίσωσε ο Έρικ Βαν Ντερ Σιπτ, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας του βομβιστή αυτοκτονίας, που πυροβολήθηκε από στρατιώτες στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφότου ενεργοποίησε εκρηκτικά.Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης της επίθεσης άντρας φώναζε ισλαμικά συνθήματα πριν ενεργοποιήσει τον έναν ή δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχε μέσα σε βαλίτσα.

Όπως έγινε γνωστό, οι αρχές πιστεύουν ότι ο δράστης στη βαλίτσα είχε βόμβα με καρφιά και δεν υπήρξαν θύματα, διότι απέτυχε η πυροδότησή της.

Ο βελγικός Τύπος αναφέρει σε διάφορα δημοσιεύματα ότι ο δράστης εκτός από τη βαλίτσα, έφερε στην πλάτη σακίδιο και φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επρόκειτο για άτομο ηλικίας 30-35 ετών.

Οι αρχές καθησυχάζουν τους πολίτες, λέγοντας ότι βάσει των αρχικών στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους δεν υπάρχει λόγος να αυξηθεί το ήδη υψηλό επίπεδο επιφυλακής στη χώρα, από τον Μάρτιο του 2016, μετά τη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της πόλης.Ο σηδιροδρομικός σταθμός των Βρυξελλών είναι από τα σημεία στα οποία υπάρχουν διαρκώς πολλοί άνθρωποι στην πόλη, ως διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας.

Μετά την επίθεση, τόσο στον σταθμό του τρένου όσο και στην Γκραν Πλας στρατιώτες περιπολούν, ενώ το βράδυ της Τρίτης δρομολόγια των τρένων εξετράπησαν σε άλλους σταθμούς για λόγους ασφαλείας.Επίσης, στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης υπάρχουν αστυνομικοί και στρατιώτες με πολιτικά.

(Επισκέψεις: 14 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend