Κοινωνία

Τράπεζας Πειραιώς: Απολύει για να …προστατεύσει τους εργαζόμενους -Νέες κινητοποιήσεις και σήμερα

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι τραπεζοϋπάλληλοι, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής στάσης εργασίας τους.

Αντιδρούν στην απόλυση 24 συναδέλφων τους, οι οποίοι προέρχονται από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU). Είναι από τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υποταχθούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της, δηλαδή να μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas», η οποία ανέλαβε το RBU. Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν επίσης να φύγουν «οικειοθελώς», αλλά και να μεταναστεύσουν σε υπηρεσία της τράπεζας στην επαρχία.

Παράλληλα, οι απεργοί πραγματοποιούν εξόρμηση στα καταστήματα της Τράπεζας στο κέντρο, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι η σχετική απόφαση «ελήφθη με βασικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας» ισχυριζόμενη ταυτόχρονα προκλητικά ότι με τον τρόπο αυτό …προστατεύει και τους εργαζομένους της!

Σημειώνει συγκεκριμένα, μεταξύ αλλων, προκλητικά η τράπεζα: «Η Διοίκηση, ενεργώντας υπεύθυνα απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, οι οποίοι στήριξαν και στηρίζουν την Τράπεζα Πειραιώς καταβάλλοντας υπέρμετρη προσπάθεια για να επιστρέψει η Τράπεζα σε κερδοφορία και να είναι σήμερα ανταγωνιστική, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας».

(Επισκέψεις: 1.743 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend