Πολιτική

Τουρκία: Εξέδωσε νέα αντι-Navtex για την περιοχή Ανατολικά της Κρήτης

Με νέα αντι-Navtex, για την περιοχή ανατολικά της Κρήτης, η Άγκυρα, απαντά στην ελληνική Navtex για συνέχιση των ερευνών του «Nautical Geo», επαναφέροντας τις αιτιάσεις για ύπαρξη Τουρκικής ΑΟΖ, βάσει του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου.

Στη νέα αντι-Navtex που εξέδωσε ο σταθμός Αττάλειας της Τουρκικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας, ισχυρίζεται ότι η ελληνική Navtex για έρευνες ανατολικά της Κρήτης αφορά περιοχή εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με την Άγκυρα, αν το πλοίο πλησιάσει στην περιοχή που θεωρεί δική της θα υπάρξει απάντηση, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα δεν έχει δικαιοδοσία έξω από τα έξι ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε φορά που το «Nautical Geo», βρίσκονταν εκτός των 6 ναυτικών μιλιών (το όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων), δέχονταν καταιγισμό μηνυμάτων μέσω ασυρμάτου από την τουρκική φρεγάτα «Γκεμλίκ» να αποχωρήσει καθώς, όπως ισχυρίζεται, βρίσκεται εντός της τουρκικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως ορίστηκε με το ψευδεπίγραφο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προστρέχει στην ΕΕ, που με την επανειλημμένη στάσης της έχει δώσει «αέρα» στα πανιά της τουρκικής αστικής τάξης, Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους ομολόγους του της ΕΕ, για τα τελευταία κρούσματα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

(Επισκέψεις: 97 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend