Βιντεοθήκη Κοινωνία

Το Star απεφάνθη: «Γνωστός σκηνοθέτης στο μάτι του κυκλώνα για το… τίποτα»

«Πόρισμα» για την υπόθεση του «γνωστού σκηνοθέτη» που «βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα για το τίποτα», μαζί με την «αλήθεια για τον Δ.Λιγνάδη» βιάστηκε να παρουσιάσει το Star, σε ένα πολύ προβληματικό «ρεπορτάζ».
 
Ένα «ρεπορτάζ» σχετικά με το «ποια είναι η αλήθεια» για τον «γνωστό σκηνοθέτη» παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star καταλήγοντας στο πόρισμα ότι αυτός βρέθηκε «στο μάτι του κυκλώνα για το… τίποτα».
 
Παρόλα αυτά όμως, το «τίποτα», όπως το ίδιο το δελτίο παρουσιάζει, είναι μία καταγγελία, που δημοσιεύτηκε σε ρεπορτάζ του 2020mag, αλλά δεν έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, αλλά και μία μήνυση 15χρονου τότε αγοριού για βιασμό, που όπως ενημερώνει ο σταθμός «παραγράφεται λόγω παραέλευσης των απαιτούμενων ετών».
 

Εντύπωση προκαλεί το «πόρισμα» του σταθμού ότι «σύμφωνα με ασφαλείς πληροροφίες, ακόμα και να την εξέταζαν οι αρχές, ο σκηνοθέτης θα διωκόταν μόνο για αποπλάνηση ανηλίκου». Το πώς φτάνει το «ρεπορτάζ» σε αυτό το συμπέρασμα, που θα προέκυπτε μετά από ανακρίσεις και τη σχετική έρευνα των αρχών, ώστε να αποδοθούν οι κατηγορίες, παραμένει άγνωστο. «Νομικά οι καταγγελίες μέχρι αυτήν τη στιγμή κατά του σκηνοθέτη πέφτουν στο κενό. Το θέμα είναι ηθικό».

«Όσον αφορά τον Δ.Λιγνάδη» συνεχίζει το «ρεπορτάζ», κάνοντας έναν διαχωρισμό μεταξύ «γνωστού σκηνοθέτη» και Λιγνάδη, «οι καταγγελίες για συμμετοχή σε κύκλωμα ανηλίκων, φαίνεται να μην στέκουν», υποστηρίζεται, την ώρα που η λεζάντα κάτω υποστηρίζει ότι παρουσιάζεται η «αλήθεια πίσω από τις καταγγελίες». Στη συνέχεια, το «φαίνεται να μην στέκουν», φαίνεται ότι βασίζεται στην άποψη του συνηγόρου του, που υποστηρίζει ότι «ουδέποτε ο Δ.Λιγνάδης κλήθηκε από τις αρχές και ουδέποτα οι αρχές έκριναν ότι η καταγγελία ήταν σοβαρή».

Ακολουθεί η αναφορά σε «fake news» ότι διέφυγε στο εξωτερικό, όπως επίσης και η αναφορά σε αφίσα που τοιχοκόλλησαν «αναρχικές ομάδες στο κέντρο της Αθήνας», με σχόλιο του συνηγόρου τού ότι «είναι απότοκο του συκοφαντικού κλίματος των τελευταίων ημερών». Πηγή: thepressproject.gr

Σημείωση: Στο δελτίο της επόμενης μέρας (σήμερα 13 Φεβρουαρίου) το Star, μετά τον σάλο, έσπευσε να υποστηρίξει ότι «ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη, δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων. Οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος Τασούλα Παπανικολάου υποστήριξε:  «Οι καταγγελίες που φτάνουν στην δικαιοσύνη ή στη δημόσια σφαίρα διαλόγου είναι πράγματι σημαντικές και σοκαριστικές, ανεξάρτητα από τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την τέλεση των πράξεων αυτών. Μάλιστα, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν και βοηθούν το έργο των αρχών, που είναι η αποδοση δικαιοσυνης και τιμωρίας. Η καταδίκη τέτοιων πράξεων πρέπει να είναι απερίφραστη. Στο σημείο αυτό να εξηγήσουμε ότι ένας ατυχής τίτλος στο χθεσινό ρεπορτάζ για τον κύριο Λιγνάδη, δεν κρύβει καμία προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων. Οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και εκφράζουμε τη συγγνώμη μας».

(Επισκέψεις: 5.375 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend