Κοινωνία

Το Σκοπευτήριο στο δρόμο της απαλλαγής από την ΠΣΕ περνάει στα χέρια του λαού της Καισαριανής

Ο ιερός χώρος του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική απαλλαγή του από την Σκοπευτική Εταιρεία και τις διεκδικήσεις της. Το 2010 το Εφετείο Αθηνών με απόφασή του (4962/2010), δεχόταν, μετά από προσφυγή της Πανελλήνιας Σκοπευτικής Εταιρείας, την κυριότητα της Εταιρείας στον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου.

Μετά από συνεχείς αγώνες του λαού της Καισαριανής και του Δήμου, με αποκορύφωμα τον Σεπτέμβρη του 2016, όταν με δυναμική παρέμβαση, ο Δήμος μπήκε και στον τελευταίο χώρο όπου εδράζονταν οι εγκαταστάσεις της Σκοπευτικής, προχώρησε σε σφράγισή του, ενώ με τη συμβολή της αστυνομίας απομακρύνθηκε οπλισμός της Σκοπευτικής Εταιρείας.

Σημαντική θετική εξέλιξη αποτελεί η πρόσφατη απόφαση 553/2017 του Γ΄ πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, με την οποία αναιρείται η προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Αθηνών και αναγνωρίζει ότι το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει την κυριότητα του συνόλου του χώρου, απορρίπτοντας όλα τα επιχειρήματα που προέβαλε η Σκοπευτική Εταιρεία. Δέχεται την από 10-6-2013 αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου. Αναιρεί την υπ’ αριθμ. 4962/2010 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. Παραπέμπει την υπόθεση για περαιτέρω εκδίκαση στο ίδιο πιο πάνω Εφετείο, που θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές, πλην αυτών που εξέδωσαν την αναιρούμενη απόφαση.

Ο Δήμος Καισαριανής σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα βήμα για την κατάπτωση και των τελευταίων διεκδικήσεων της Σκοπευτικής Εταιρείας, ύστερα από την παραχώρηση όλης της έκτασης στο Δήμο Καισαριανής τον Σεπτέμβρη του 2016 με νόμο και την απόρριψη ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η Σκοπευτική Εταιρεία από το Ειρηνοδικείο δύο φορές.

Στην ίδια ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή της Καισαριανής επισημαίνει ότι «προχωρούν με σταθερό ρυθμό τα έργα και οι μελέτες διαμόρφωσης του πάρκου. Ήδη, διαμορφώθηκε η παιδική χαρά μπροστά από το Μουσείο, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες για τη διαμόρφωση και αποκατάσταση του ιστορικού κέντρου “το Χάραμα”, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του χώρου, τη διαμόρφωση του χωμάτινου γηπέδου Κ3 σε προπονητικό γήπεδο στίβου, την αξιοποίηση του κτιρίου απέναντι από το Μουσείο. Πρόκειται για ουσιαστικές παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη του Σκοπευτηρίου ως χώρου ιστορικής μνήμης, άθλησης και ψυχαγωγίας του λαού μας».

(Επισκέψεις: 59 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend