Η πορεία κατανάλωσης ψωμιού, παρουσιάζει σταδιακή μείωση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, με αντικείμενο «Το παρόν και το μέλλον της Αρτοποιίας στην Ελλάδα».
Τα ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου κατάρτισης βιοτεχνών αρτοποιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το euro2day.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πορεία της κατανάλωσης του ψωμιού στην Ελλάδα σε κιλά παρουσιάζει μία σταδιακή μείωση από το 2019 μέχρι το 2022. Η κατανάλωση ψωμιού έχει μειωθεί κατά 22.164 τόνους από το 2019 μέχρι το 2022. Η μέση δαπάνη για προϊόντα άρτου, διαμορφώνεται στα 24,18 ευρώ το μήνα και η μεγαλύτερη κατανάλωση γίνεται από νοικοκυριά με εισόδημα από 1.800- 2.000 ευρώ. Οι καταναλωτές, όσον αφορά τις επιπλέον υπηρεσίες που θα ήθελαν από το φούρνο της γειτονιάς, είναι η προσθήκη καφέ, έτοιμου φαγητού και σαλάτας, αλλά και εξιδεικευμένων προϊόντων, για παράδειγμα χωρίς γλουτένη, αλεύρι σίτου κ.ά.
Σε σχέση με το 2020, η τιμή μεταβλήθηκε κατά 39%, λίγο περισσότερο από τον μέσο όρο της μεταβολής στην Ευρώπη.