Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

To ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 6 Απρίλη

Είναι ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με οργανωμένο αγώνα, μαζικά και θαρραλέα να παλέψουμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες

 ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για συμμετοχή των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων του κλάδου στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της 6 Απρίλη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η λογική της παθητικής στάσης, της αναμονής, η εναπόθεση ελπίδων σε κυβερνητικές εναλλαγές δεν είναι λύση στα προβλήματα επιβίωσης των εργαζόμενων άνεργων και συνταξιούχων του κλάδου. Η ίδια μας η πείρα όλων των προηγούμενων χρόνων, απέδειξε ότι κάθε κυβέρνηση συνεχίζει στον ίδιο αντεργατικό δρόμο με την προηγούμενη και νομοθετεί για λογαριασμό των αφεντικών και της κερδοφορίας τους.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που ξέσπασε στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, έχει πρόσχημα την προστασία των ρωσόφωνων και ρωσογενών πληθυσμών και την αποναζιστικοποίηση. Αλλα ο πόλεμος γίνεται με δεδομένη την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή περικύκλωση της Ρωσίας και την παρέμβαση της ΕΕ με την Ανατολική Εταιρική σχέση, αλλά και την επιδίωξη της Ρωσίας να ενισχύσει τις δικές της συμμαχίες με χώρες από την πρώην ΕΣΣΔ.

Ετσι ο πόλεμος έχει στόχο το ξαναμοίρασμα εδαφών, σφαιρών επιροής, αγορών και πηγών ενέργειας, και φανερώνει όλα τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών στρατοπέδων, αποκαλύπτει όλους τους κινδύνους για τους λαούς στην περιοχή μας και παγκόσμια.

Η επιδίωξη των ΗΠΑ για τη λεγόμενη «απεξάρτηση» της ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο, ευοδώνεται με την απόφαση-συμφωνία για αγορά -αν και υπάρχουν ενδοενωσιακές τριβές σε αυτό – του πανάκριβου αμερικανικού LNG που ενισχύει τα μονοπώλια των ΗΠΑ, ενώ προσθέτουν νέα βάρη στους λαούς και τον ελληνικό λαό και ανοίγουν νέες λεωφόρους κερδοφορίας στους Ελληνες εφοπλιστές -ορισμένοι είναι και ιδιοκτήτες ομίλων ΜΜΕ- που κατέχουν πλεονεκτική θέση στις διεθνείς μεταφορές LNG αλλά και έχουν την ιδιοκτησία των σταθμών αποθήκευσης του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Τα αφεντικά του κλάδου μας- εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες- αυξάνουν πάντα τα κέρδη τους και με την κρίση και με την ανάπτυξη, προσδοκούν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα από κάθε πόλεμο.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι χάνουμε ολοένα και περισσότερα, καθώς για αυτούς λογαριαζόμαστε μόνο σαν τροφή για τα κέρδη τους και ενίοτε για τα κανόνια τους.

Η ακρίβεια ήδη πριν τον πόλεμο είχε χτυπήσει κόκκινο. Τώρα οι αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ρεύμα, φυσικό αέριο, καύσιμα, τρόφιμα και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης έχουν βάλει μπουρλότο στο εισόδημα του εργατικού, λαϊκού νοικοκυριού. Η κυβέρνηση απαντά με μέτρα κοροϊδία για τους εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα ετοιμάζει για τους επιχειρηματίες του κλάδου των ΜΜΕ επιπλέον οικονομική στήριξη και με τις ευλογίες των κυβερνητικών- εργοδοτικών συνδικαλιστών στις Ενώσεις. Προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος για περαιτέρω χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, με τις δυνατότητες που τους ανοίγονται με βάση τους αντεργατικούς νόμους Λιβάνιου και Χατζηδάκη.

Για αυτό και επιχειρούν με λύσσα να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους του κλάδου, να βάλουν εμπόδια στη συλλογική δράση και την απεργία.

Για αυτό η εργοδοτική-κυβερνητική πλειοψηφία της μόνιμης και σταθερής πλέον συμμαχίας των δυνάμεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ έσπευσε να προσχωρήσει στην εγγραφή της Ενωσης στο ΓΕΜΗΣΟΕ.

Για αυτό-ξεπερνώντας και τους ομοίους της στη ΓΣΕΕ- έσπευσε να αποφασίσει τρίωρη στάση εργασίας.

Θέλουν να εμπεδώσουν μόνιμη εργασιακή ειρήνη και συνεργασία με τα αφεντικά τους!

Ομως από αυτό τίποτα δεν κέρδισε η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ .

Αντίθετα είδαν μειώσεις στους μισθούς, αύξηση του εργάσιμου χρόνου ιδιαίτερα με την τηλεργασία, εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, απολύσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, ιδιαίτερα αυτή τη διετία της πανδημίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι ώρα να παραμερίσουμε όλα τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που βάζει ο κυβενητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Είναι ώρα να σηκώσουμε το ανάστημα μας και με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, με οργανωμένο αγώνα, μαζικά και θαρραλέα να παλέψουμε για τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Μόνο με το συλλογικό οργανωμένο αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των δικαιωμάτων μας κόντρα σε αφεντικά, κυβέρνηση, τα άλλα κόμματά τους που προαλείφονται ως κυβερνητική εναλλαγή, κόντρα στις εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες των Ενώσεων, με αποφασιστική συμμετοχή και δράση, μπορούμε να αντιπαλέψουμε την εκμετάλλευση, να δυναμώσουμε την διεκδίκηση, να αποσπάσουμε κατακτήσεις.

Στις 6 Απρίλη παλεύουμε και διεκδικούμε :

  • Την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή.
  • Την επαναφορά των τριετιών, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο χρόνο είναι άνεργοι.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές εκτός συνόρων και να μην σταλεί στην Ουκρανία.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ., με προσυγκέντρωση στις 10.15 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις