Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το ναζιστόμουτρο Λαγός βρήκε την μνήμη του: “Είμαι ναζιστής”!

Ο κατηγορούμενος Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε μια αναλαμπή μνήμης (!) δήλωσε τελικά ναζιστής. Συγκεκριμένα, όταν άκουσε την..

Ο κατηγορούμενος Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε μια αναλαμπή μνήμης (!) δήλωσε τελικά ναζιστής. Συγκεκριμένα, όταν άκουσε την εισαγγελέα να επισημαίνει στον ερευνητή Αλ. Ράπτη -που κατέθεσε ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής λειτουργούν όπως τα τάγματα εφόδου του 1933- ότι ο έτερος κατηγορούμενος Κασιδιάρης έχει πει ότι ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο μπράτσο του, είπε με θράσος «Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» άρχισε να βρίζει και αποχώρησε εκνευρισμένος….

Να σημειωθεί ότι σήμερα η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης συνεχίστηκε με την κατάθεση του ερευνητή Αλέξανδρου Ράπτη. Η έρευνα του μάρτυρα αφορά τα ναζιστικά εγκλήματα του γερμανικού στρατού κατοχής στα Ιωάννινα (έχει κατατεθεί σχετικός φάκελος και στην Εισαγγελία του Μονάχου). Ο μάρτυρας κατέθεσε για τους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο -του 5ου π.Χ. αιώνα, που έχει αναγνωριστεί ως ιστορικό μνημείο- των Ιωαννίνων, την περίοδο κυρίως 2002-2009, αναφέροντας στο δικαστήριο ότι έχει καταθέσει φάκελο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με στοιχεία ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή έκανε τους βανδαλισμούς.

Μίλησε για το σπάσιμο πολλών ταφικών μνημείων, με αποκορύφωμα το σπάσιμο του Μνημείου των Γιαννιωτών Εβραίων, θυμάτων του Ολοκαυτώματος, που «οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς, 2.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά, και επέστρεψαν μόνο 163…» χαρακτηρίζοντας ως «πρωτόγνωρο το γεγονός» για την περιοχή. Αναφέρθηκε στα ναζιστικά σύμβολα που βεβήλωσαν μνημείο και τάφους, όπως τον κέλτικο σταυρό, που είναι σήμα της Χρυσής Αυγής και τη σβάστικα της Θούλης, την οποία έφεραν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ευρωπαίοι εθελοντές των ναζί.

Όπως είπε, «εκείνη την περίοδο μέλη της Χρυσής Αυγής μοίραζαν προκηρύξεις σε σχολεία, υπογράφοντας με τον κέλτικο σταυρό» και το ίδιο σύμβολο υπήρχε και στις δύο τοπικές ιστοσελίδες της οργάνωσης.

Επίσης κατέθεσε ότι έκαναν εκδήλωση για την αυτονομία της Β. Ηπείρου. «Η τοπική κοινωνία δεν ήθελε να γίνει η εκδήλωση αυτή γιατί υπάρχουν διακρατικές σχέσεις και συμφωνίες. Υπήρξε μεγάλη ένταση. Το περιβόητο αυτό τάγμα προκάλεσε επεισόδια στην κεντρική πλατεία, χτύπησαν φοιτητές και πολίτες που δεν ήθελαν να γίνει η εκδήλωση αυτή. (…) Μιλάμε για τάγμα, από την Αθήνα, περίπου 300-400 άτομα. Λειτουργούσαν όπως τα τάγματα εφόδου του 1933» τόνισε.

Ο μάρτυρας υπογράμμισε επίσης ότι δεν ήταν μόνο οι Εβραίοι της Ευρώπης που οδηγήθηκαν στα κρεματόρια. «Κομμουνιστές, σοσιαλιστές, κοινωνικές ομάδες, τάξεις, οι Ρομά, υπήρχαν οι LGBT με τη σημερινή έκφραση» πρόσθεσε.

Τέλος, είπε πως «ο ναζιστικός χαιρετισμός “Ζιγκ Χάιλ” είναι το συμπύκνωμα της ναζιστικής ιδεολογίας. Για τα χωριά που βίωσαν αυτήν τη βαρβαρότητα, να φρεσκάρω τη μνήμη λέγοντας το εξής: Μια φωτογραφία μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στον ποταμό Νέδα που κρατάνε το ναζιστικό σύμβολο των SS μπορεί να θεωρηθεί και να λεχθεί ότι φροντίζει η Χρυσή Αυγή για τις γερμανικές αποζημιώσεις; Όταν τα μέλη της κρατάνε το ναζιστικό σύμβολο; Όταν γνωρίζουμε για το Δίστομο, για να πω μόνο ένα;».

 

Ο ακριβής διάλογος σύμφωνα με το Golden Dawn Watch:

Εισαγγελέας: Η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα;

Λαγός (παρεμβαίνει): Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!

Εισαγγελέας: Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι του;

Λαγός: Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!

Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του…

Σκαρμέας (συνήγορος Αιγύπτιων αλιεργατών – θυμάτων Χρυσής Αυγής): Κυρία πρόεδρε, να ρωτήσω μόνο επειδή είναι πολύ σημαντικό είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο, αν καταγράφηκε.

Πρόεδρος: Να μας πει ο κύριος γραμματέας [επειδή δεν είναι σίγουρος οτι έχει καταγραφεί, κρατάει και σημειώσεις με το χέρι].

[Μεγάλες αντιδράσεις από την υπεράσπιση για την ερώτηση Σκαρμέα: «αφού δικάζουμε εγκληματική οργάνωση, τί σχέση έχουν αυτά με το άρ. 187 ΠΚ; Το κίνητρο πρέπει να συνδέεται με εγκληματικές πράξεις» και σχόλια από το κοινό για τον Εμφύλιο].

Σχετικά θέματα

Απόψεις