Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το ΚΚΕ στον 81χρονο που ξεσπίτωσαν τα “κοράκια” – Δεν θα βάλουν στο χέρι τη λαϊκή κατοικία

Κανένας αντιλαϊκός νόμος δεν μπορεί να είναι πάνω από το καθήκον την υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και των δίκιο του..

Κανένας αντιλαϊκός νόμος δεν μπορεί να είναι πάνω από το καθήκον την υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας και των δίκιο του λαού», ήταν το μήνυμα που μετέφερε σήμερα ο Λεωνίδας Στολτίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος, στον 81χρονο ανάπηρο από τα Φλογητά της Χαλκιδικής που τα κοράκια των τραπεζών τον πέταξαν αυτόν και την οικογένεια του στο δρόμο.

Αυτή την πεποίθηση του ΚΚΕ, με την οποία συστρατεύτηκε η πλειοψηφία των  κάτοικων  του χωριού που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας, μετέφερε Λεωνίδας Στολτίδης, τόσο στο δήμαρχο Προποντίδας όσο και στην διοικήτρια του Αστυνομικού τμήματος Μουδανίων τους οποίους επισκέφτηκε σήμερα.

Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Χαλκιδική, Δημήτρης ΛύρτζηςΜαρία Αδαμίδου και Αγγελική Χριστιανού.

Κατά την συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί το κλιμάκιο του κόμματος με τον Δήμαρχο Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά, του έθεσαν ξεκάθαρα την θέση του ΚΚΕ, ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος εκπρόσωπος του λαού χωρίς να πάρει θέση υπέρ της κατάργησης της δυνατότητας να πέφτει η λαϊκή κατοικία στα χέρια των κορακιών. Μετά και την σημερινή παρέμβαση του ΚΚΕ, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να συζητηθεί το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» άμεσα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης  25 Μάη με στόχο να παρθεί ομόφωνη απόφαση.

«Το ΚΚΕ κάνει πράξη το σύνθημα μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαόΝα πάρουνε το τελικό μήνυμα ότι με κανένα τρόπο δεν θα βάλουν στο χέρι τη λαϊκή κατοικία», σημείωσε αμέσως μετά σε δήλωση του ο Λεωνίδας Στολτίδης.

Ακολούθησε παρέμβαση του ΚΚΕ στο ΑΤ Μουδανίων όπου ο Λεωνίδας Στολτίδης συνομιλώντας με την διοικήτρια του τμήματος ανάδειξε το γεγονός όπως είπε ότι «η στάση των κρατικών δυνάμεων, της κρατικής καταστολής, στην κατεύθυνση της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των πλειστηριασμών είναι απαράδεκτη και στέκεται στο πλευρό των λίγων των αδικών νόμων, στο πλευρό των συμφερόντων των αδίστακτων κορακιών που θέλουν για γιγαντώσουν τα κέρδη τους βάζοντας στο χέρι την λαϊκή κατοικία.

«Η αστυνομία είναι για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και κανένας αντιλαϊκός νόμος δεν μπορεί να είναι πάνω από αυτό το καθήκον, τόνισε σε δήλωση του ο Λεωνίδας Στολτίδης κάνοντας σαφές ότι «Σε κάθε περίπτωση το λαϊκό κίνημα έχει δείξει. με μπροστάρη το ΚΚΕ, πως οι άδικοι και αντιλαϊκοί νόμοι μπορούν να μείνουν στα χαρτιά και να καταργηθούν».

Διατηρείστε τις δυνάμεις σας, δεν είστε μόνοι και το ξέρετε. Εμείς θα δώσουμε αυτή τη μάχη μέχρι τέλους» είπε ο Λεωνίδας Στολτίδης απευθυνόμενος στον 81χρονο Θεόφιλο Τσεχονίδη και την οικογένεια του που παραμένουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους έχοντας την συμπαράσταση των κατοίκων του χωριού των Φλογητών Χαλκιδικής .

«Συνεχίζουμε τη μάχη, παραμένουμε εδώ. Έχουμε στο πλευρό και τους κατοίκους του χωριού» είπε ο 81χρονος, Θεόφιλος Τσεχονίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έβγαλε στο σφυρί το σπίτι του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου, που ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου πλειστηριάστηκε τον Δεκέμβρη για 150.001, ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι φορείς και ο λαός της περιοχής απέτρεψε δύο φορές την έξωση, όμως στις 4 Μάη 2023 , δικαστικός επιμελητής και Αστυνομία, έκαναν «ντου» πρωί – πρωί και πέταξαν έξω τον ίδιο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις