Βιντεοθήκη Κοινωνία

Το ΚΚΕ παραμονή των Χριστουγέννων με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ (video)

Από 902.gr

Από 902.gr

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας. Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, στον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε, σημείωσε πως «επιλέξαμε παραμονή Χριστουγέννων να βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρυμνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης όλης της Ελλάδας». 

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε μια σύντομη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου, στο οποίο πρόσφερε εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και συγκεκριμένα την ατζέντα του ΚΚΕ για το νέο χρόνο, την έκδοση των υλικών της διημερίδας της ΚΕ με τίτλο «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» και την έκδοση της διημερίδας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για τους «Εργατικούς λαϊκούς αγώνες του Μάη του 1936». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στους εργαζόμενους και τόνισε:

«Επιλέξαμε παραμονή Χριστουγέννων να βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρυμνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης όλης της Ελλάδας, γιατί έχετε δίκιο. Με έναν πολύχρονο αγώνα, ιδιαίτερα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν απόλυτο δίκιο σε αυτά που έλεγαν. Έφτασε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στο σημείο να παραδεχτεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο και την περιφέρει τώρα σαν πολύφερνη νύφη σε διάφορους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για να την πουλήσει, ενώ πριν έλεγε ότι της είναι κοστοβόρα και έχει ελλείμματα, ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, ότι είναι βαρέλι χωρίς πάτο και άλλα τέτοια.

Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταθέσει ξανά Ερώτηση στη Βουλή, με κεντρικό ζήτημα να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα λόγω της μείωσης μισθών, λόγω του ότι δεν υπάρχει το δώρο Χριστουγέννων αυτές τις μέρες. Έχουμε ζητήσει να υπάρξει ενιαία, ουσιαστική λειτουργία όλης της ΛΑΡΚΟ και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία κανονικά, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων. Και βεβαίως να ενημερώσει υπεύθυνα η κυβέρνηση, κάτι που έχει πει ότι θα το κάνει από τον περασμένο Σεπτέμβρη και ο κ. Σταϊκούρας και το υπ. Εργασίας και το υπ. Ανάπτυξης, τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία, αλλά παρ’ όλα αυτά τηρούν σιγήν ιχθύος. Πρέπει να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία για τους σχεδιασμούς που ετοιμάζουν, για το μέλλον της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, για ακόμα μία φορά σας λέμε, θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Χρόνια Πολλά! Καλή δύναμη! Υγεία να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας. Με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε σε λίγες μέρες τον νέο χρόνο». 

O Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στους δημοσιογράφους ευχήθηκε «χρόνια πολλά» λέγοντας: «Θα θέλαμε από βάθος καρδιάς να ευχηθούμε χρόνια πολλά στην εργατική τάξη της Ελλάδας, σε όλες τις λαϊκές οικογένειες με δύναμη και υγεία, με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε το 2021».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το λόγο της σημερινής επίσκεψης στη ΛΑΡΚΟ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Επιλέξαμε σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων να βρεθούμε εδώ στη Λάρυμνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης της Ελλάδας με την απεργιακή τους κινητοποίηση, για να πάρουν το επίδομα των Χριστουγέννων, αφού δώρο δεν δίνεται, αφού έχουν μειωθεί οι μισθοί, για να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία και δυνατότητα της επιχείρησης. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ. Και επιτέλους τα υπουργεία, η κυβέρνηση να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τους σχεδιασμούς και για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή. Χρόνια Πολλά ευχόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους, που αγωνιστικά δώδεκα μήνες τώρα βρίσκονται στους δρόμους».

Ο αγώνας συνεχίζεται

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είμαστε και πάλι σε κινητοποίηση εάν η κυβέρνηση δεν μας καταβάλει την έκτακτη ενίσχυση», ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Έχουμε καταφέρει πολλά. Θέλανε τη ΛΑΡΚΟ κλειστή και τους εργαζόμενους έξω από τις δουλειές τους. Με το δίκαιο αγώνα μας καταφέραμε να την κρατήσουμε ανοιχτή, να μη γίνουν απολύσεις και να αποτρέψουμε επιπλέον περικοπές. Είμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι παλεύουμε για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν οι Δημήτρης Κορέντζελος και Γιώργος Κάζας, από τη διοίκηση του Επιχειρησιακού Σωματείου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα συνεχιστεί ενάντια και σε αυτούς που προσπαθούν να τον διασπάσουν. Επίσης, ευχαρίστησαν το ΚΚΕ και τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για τη στήριξη στον πολύμηνο αγώνα τους.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕ του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Επίσης παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας.

Οι εργαζόμενοι  της ΛΑΡΚΟ, σημειώνει το ΠΑΜΕ, «με την κινητοποίηση τους υπογράμμισαν ότι συνεχίζουν τον αγώνα με αίτημα «Κανείς εργαζόμενος έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία» ενώ εκτός από τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και παραγωγικής διαδικασίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους, οι εργαζόμενοι απαιτούν από την κυβέρνηση έκτακτο επίδομα που θα αναπληρώνει το κομμένο Δώρο Χριστουγέννων και το πετσόκομμα των αποδοχών τους, ώστε να μπορέσουν αυτοί και οι οικογένειές τους να κάνουν γιορτές».

(Επισκέψεις: 294 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend