Η προσπάθεια ορισμένων να γίνουν «βασιλικότεροι του βασιλέως» είναι μια παλιά ιστορία. Τις περισσότερες φορές αυτό που καταφέρνουν είναι να (αυτο)γελοιοποιούνται. Κάθε τόσο εμφανίζονται και υπερασπίζονται (;) τον (κάθε) πρόεδρο, τον (κάθε) υπουργό, τον καθένα που έχει εξουσία, θεωρώντας μάλλον πως θα πάρουν εύσημα. Έχουν μια ομοιότητα μεταξύ τους, που προφανώς δεν έχει να κάνει με την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά με εκείνο τον τρόπο που αναγνωρίζει κανείς σε όλους τους «αυλικούς». 

Αυτά μας ήρθαν στο μυαλό όταν είδαμε το «τιτίβισμα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίου Πέτρου Κωνσταντινέα, ο οποίος προσπάθησε να βάλει στο ίδιο κότερο τον Τσίπρα, τον Κάστρο και τον Γκεβάρα. Κατάφερε, μάλιστα, να τοποθετήσει και τον εαυτό του στο «κάδρο». 

Ο κύριος Κωνσταντινέας, επειδή είναι κάμποσο «αριστερός» (τόσο όσο γενικότερα ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων, του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, της αμερικανοΝΑΤΟφροσύνης κ.ο.κ), μας ενημέρωσε πως και ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και ο Φιντέλ Κάστρο έχουν πάει σε κότερο, παραθέτοντας μια φωτογραφία.«Ήμουν κι εγώ μαζί με τον Ερνέστο και τον Φιντέλ», έγραψε. 

Δεν πρόκειται να αναλύσουμε τις διαφορές (με κότερα και χωρίς κότερα) του Φιντέλ Κάστρο και του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πέτρο Κωνσταντινέα…

Ας φαντάζεται ό,τι θέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μπορεί και να «βλέπει» τον εαυτό του σαν Γκεβάρα και τον Τσίπρα σαν Κάστρο στο πλοίο «Γκράνμα». Ο καθένας έχει δικαίωμα στην (αυτο)γελοιοποίηση.

 

(Επισκέψεις: 4.311 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend