Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το ακροδεξιό «παρών» του Μπογδάνου

Γιατί ψήφισε «παρών» στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης ο «φιλελεύθερος, συντηρητικός, δεξιός βουλευτής, πιστός στις αντικομμουνιστικές αρχές», που θέλει να φέρει πίσω στη Ν.Δ ο Γεραπετρίτης

«Παρών» ψήφισε ο Μπογδάνος στην ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε η 3ήμερη συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας..

«Παρών» ψήφισε ο Μπογδάνος στην ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκε η 3ήμερη συζήτηση στην Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.  Το «παρών» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου είχε «φανεί» από την ομιλία που πραγματοποίησε το Σάββατο, με περιεχόμενο τέτοιο ώστε ο διαγραμμένος βουλευτής να φαίνεται πως επιχειρεί να εκφράσει το κοινό που βρίσκεται «στα δεξιά» της Ν.Δ.  Μάλιστα, είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την ψήφο του λέγοντας ότι θα συμβολίσει ένα «καμπανάκι» για τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είχε αφήσει να εννοηθεί μετά τη διαγραφή του, με δημόσιες δηλώσεις του, ότι θα στήριζε την κυβέρνηση, επέλεξε να διαφοροποιηθεί.

Όπως σχολίασε ο ίδιος μιλώντας το Σάββατο στη Βουλή  «ως φιλελεύθερος, συντηρητικός, δεξιός βουλευτής, πιστός στις αντικομμουνιστικές αρχές μου μπορεί να μην χωράω σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων ο Κ.Μπογδάνος στην ομιλία του δήλωσε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει στενοχωρήσει πολύ κόσμο που μέχρι πρότινος την πίστευε πολύ». Υιοθετώντας ακραία ακροδεξιά ρητορική μίλησε για «επιχορηγούμενη αντικατάσταση πληθυσμού στο κέντρο της πρωτεύουσας, συνεχείς επιθέσεις σε εκκλησίες, επεισόδια έξω από δομές και πλατείες από δήθεν ανήλικους ασυνόδευτους» και για «υπουργούς που μας λένε ότι η κατάληψη στα ΑΕΙ είναι δικαίωμα, καθημερινή και συστηματική υποβάθμιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών και όλα αυτά σε μια πόλη πανάκριβη, βρώμικη και επικίνδυνη».

Μάλιστα παρείχε συμβουλές στον Μητσοτάκη για το πώς η Ν.Δ θα προσεγγίσει το ακροδεξιό κοινό, ζητώντας μεταξύ άλλων να προβληθεί από την ΕΡΤ την «Ελένη» του Γκατζογιάννη και εκπέμποντας τον συνήθη αντικομμουνιστικό «οχετό».

Όπως ανέφερε «αν κάποιος είπε ότι το να αγοράζεις τα απολύτως αναγκαία όπλα αρκεί για να τσιμεντώνεις τα δεξιά κοινά, κακώς έγινε πιστευτός. Μπορείς να αγοράσεις και έναν στόλο F-35, όμως όσο αφήνεις τους εκπροσώπους της χώρας να υβρίζουν την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων, όσο απαγορεύεις τη λιτάνευση των εικόνων,  ενώ επιτρέπεις το Pride και τις πορείες των μεταναστών, όσο κλείνεις την Πρωτοχρονιά την Αθήνα, την κλείνεις κανονικά ως πόλη για να την παραδώσεις στους Πακιστανούς, όσο οι συνδικαλιστές, οι κομμουνιστές, οι αριστεριστές αλλά και κάτι αλητήριοι νεαροί των αλαζονικών ελίτ έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη, ο οποίος στο τέλος πάντα πληρώνει «το μάρμαρο», όσο η ΕΡΤ προσλαμβάνει και προβάλλει κάθε ποταμίσιο, κάθε αριστερό, αλλά δεν τολμάει ένα βράδυ να παίξει την «Ελένη» του Γκατζογιάννη, τόσο η  αδικία προχωρά και τόσο η δυσφορία για την υποτίμηση συσσωρεύεται και τόσο όλο πιο πολλοί νοικοκυραίοι, προκομμένοι, πατριώτες Έλληνες και τα παιδιά τους γυρίζουν την πλάτη στη Νέα Δημοκρατία».

Θυμίζουμε ότι στη διαγραφή Μπογδάνου από την Ν.Δ είχε αναφερθεί τον περασμένο Οκτώβριο ο στενός συνεργάτης του Κ.Μητσοτάκη και υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Μεταξύ άλλων είχε αποδώσει τη διαγραφή όχι σε πολιτική διαφωνία αλλά σε σωρευμένες ατυχείς ενέργειες του βουλευτή. Για τον ενδεχόμενο επιστροφής του είχε πει πως «υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ διαφορετικών και ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ σχηματισμών που δε θα το περίμενε κανείς. Είναι προφανές ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο το οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον».

 

 

Σχετικά θέματα