Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Της Βουλής τα έδρανα και ο Λάτσης

Οι κοινωφελείς υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, περίθαλψης, υγείας και ασφάλισης, δημόσιες υποδομές όπως αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια αεροδρόμια, πανεπιστήμια, δημόσια πάρκα, δάση,..

Οι κοινωφελείς υπηρεσίες, υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, περίθαλψης, υγείας και ασφάλισης, δημόσιες υποδομές όπως αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια αεροδρόμια, πανεπιστήμια, δημόσια πάρκα, δάση, παραλίες, ακίνητα, αθλητικά σωμάτια, ποδοσφαιρικές ομάδες, μέσα μαζικής ενημέρωσης, όλα, τα πάντα, ανάλογα με το που βρίσκονται και αν αποφέρουν μεσοπρόθεσμα κέρδος, έχουν υποστεί πλήρη ή μερική ιδιωτικοποίηση στο όνομα των «μεταρρυθμίσεων». Με άλλα λόγια, η «ελεύθερη αγορά» της ιδιωτικο-οικονομικής ελίτ στηρίζεται στην εκμετάλλευση του των δημόσιων πόρων, ή καλύτερα του κοινωνικού πλούτου.

Η οικονομική διείσδυση της ιθύνουσας ελίτ στους κυριότερους μοχλούς διεύθυνσης του δημοσίου πλούτου χωρίς την σύμπραξη της πολιτικής εξουσίας, όχι μόνο από την κυβερνητική μερίδα που παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις αλλά και από αυτή που ασκεί αντιπολίτευση, θα ήταν αδύνατη.

Στις 28 Μαΐου του σωτήριου έτους 2021 κατατέθηκε στην Βουλή η νέα σύμβαση μεταβίβασης για το Ελληνικό μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) και της ιδιωτικής εταιρείας του Ομίλου Λάτση, Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε, με έδρα τον φορολογικό παράδεισο του Λουξεμβούργου. Η σύμβαση έγινε δεκτή επί της αρχής, στην ουσία χωρίς συζήτηση(δόθηκε 5 λεπτά χρόνος ομιλίας μόνο στα κόμματα που διαφώνησαν ΚΚΕ-ΜΕΡΑ25) και με την διαδικασία «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε», αφού σε κλίμα άψογης συνεργασίας ψηφίστηκε από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ (εκτός του Ν.Φίλη) και του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος ευχήθηκε, αυτή «η διαπαραταξιακή πλειοψηφία να αποτελέσει δείγμα συγκρότησης μιας συλλογικής ωριμότητας του πολιτικού συστήματος»

Σε τι συμφώνησαν όλοι αυτοί εκτός από την κατασκευή μιας ιδιωτικής πόλης μέσα στην πόλη της Αθήνας;

Ότι η μεταβίβαση του Ελληνικού – το μεγαλύτερο αδόμητο ακίνητο στην Ευρώπη, τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος του Μονακό- απαλλάσσεται από κάθε φόρο, εισφορά, αμοιβή ή δικαίωμα υπέρ του Δημοσίου, νομικού προσώπου, υπέρ οποιουδήποτε τρίτου ή οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού και ότι η  η μεταβίβαση θα γίνει με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό!!!

Ένα ιδιωτικό συμφωνητικό, το πρώτο, που κατά παρέκκλιση κάθε αστικής διάταξης έγινε νόμος του κράτους!!!

Γιατί;

Μα γιατί ιδιωτικά έγγραφα δεν μπορούν να ακυρωθούν από το Σ.τ.Ε και δεν επιτρέπεται να προσβληθούν νομικά από κανέναν πολίτη!!!

Αποτελεσματικότερη διείσδυση διαπλεκόμενων, περιπλεκόμενων, εμπλεκόμενων και συμπλεκόμενων συμφερόντων στους μηχανισμούς της πολιτικής αστικής εξουσίας για υπηρεσίες διαμεσολάβησης αρπαγής δημόσιου πλούτου δεν θα μπορούσε να υπάρξει.

Κυριολεχτικά ο Λάτσης υπαγόρευσε τις αποφάσεις του στην κυβερνητική εξουσία και στο πολιτικό προσωπικό. Λες και η Βουλή είναι μια λέσχη και άτυπο όργανο προώθησης των άμεσων και μακροπρόθεσμων συμφερόντων του κάθε Λάτση!

Ωστόσο ο όρος «διαπλεκόμενα συμφέροντα» εμφανίζει από ιδεολογική άποψη μια ασάφεια. Διότι η διαπλοκή πολιτικής εξουσίας και επιχειρηματικής δράσης, (πέρα από ανάπτυξη προσωπικών δεσμών, συγγενικών, κοινωνικών, φιλικών μεταξύ εκπροσώπων της οικονομικής και πολιτικής ελίτ), δεν προκύπτει από τις ηθικές αδυναμίες μιας μερίδας πολιτικών, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που έχει για θεμέλιο λίθο της την ατομική ιδιοκτησία και την αναπαραγωγή του καπιταλισμού μέσα από την σύμφυση των ανώτερων γραφειοκρατών του διοικητικού, οικονομικού και ιδεολογικού μηχανισμού του κράτους και της πολιτικής ελίτ της βουλής με επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν υπήρχαν αυτά τα φαινόμενα άμεσης παρέμβασης στην λειτουργία των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, θα ακύρωναν τον εαυτό τους ως συνεπείς καπιταλιστές.

Δηλαδή τα μονοπώλια (συγκέντρωση οικονομικής δύναμης σε λίγα χέρια) τύπου Λάτση είναι πάντα έτοιμα να  δεχτούν όχι την χείρα της ελεύθερης αγοράς αλλά δημόσια χείρα βοήθειας…

Από τους φόρους σου ηλίθιε…

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις