Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Η θυσία της «Ιφιγένειας»

  Κάποιο πολιτικό τετράποδο, που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hospodarska Noviny»..

 

Κάποιο πολιτικό τετράποδο, που ακούει στο όνομα Ρόμπερτ Φίτσο, δήλωσε προ ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Hospodarska Noviny» τα ακόλουθα :

«Φθάσαμε στο σημείο που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Να σημειωθεί ότι ο κύριος αυτός, αρεστός στις τράπεζες κι εξαιτίας της προσωπικής του ιταμότητας, μεταμορφώθηκε από τενεκέ ξεγάνωτο σε πρωθυπουργό της Σλοβακίας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι η εν λόγω εφημερίδα τυγχάνει εργολάβος αποβλάκωσης των άτυχων Σλοβάκων, όπως αντίστοιχα οι δικές μας αποτελούν εργαστήρια αποκολοκύνθωσης των Ελλήνων.

Όμως, υπήρξε λίαν αποκαλυπτικός :

  • Είπε ότι η Ελλάδα θα θυσιαστεί στον βωμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των τραπεζών και των μεγάλων ομίλων.

  • Ότι το συμφέρον της Ελλάδας είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το συμφέρον της Ε.Ε., καθώς συμφέρον της χώρας μας είναι να ζήσει, ενώ συμφέρον της Ε.Ε. είναι να πεθάνει η χώρα μας για να ζήσει εκείνη.

  • Ότι το καλό για την Ε.Ε. προϋποθέτει, ως αναγκαία συνθήκη, τη θυσία μας, άρα το δικό μας κακό.

  • Ότι η Ελλάδα ουσιαστικά δεν ανήκει πια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού δεν αποτελεί μέρος αυτής, αλλά μόνο αποθήκη ή αποχωρητήριό της.

Με λίγα λόγια ο κύριος αυτός είπε, με τον τρόπο του βεβαίως, ότι ο ομόλογός του κ. Τσίπρας ψεύδεται όταν υποστηρίζει τα αντίθετα ή στην καλύτερη περίπτωση αδυνατεί να κατανοήσει τα συμβαίνοντα.

Στην ίδια συνέντευξη ο περί ου ο λόγος «πρωθυπουργός» συμπλήρωσε :

«Τσίπρα, (αναφέρεται προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος !) θα υπάρχει μόνο ένα «hotspot» και αυτό θα λέγεται Ελλάδα και θα είναι δική σου η ευθύνη γιατί δεν έκανες τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Αν διαπιστώσουμε ότι η συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας δε λειτουργεί, αυτό που μένει να γίνει είναι να προστατεύσουμε τα σύνορα της Ε.Ε. αλλού(!)».

  • Είπε, δηλαδή, ότι πλέον αντί της λέξης «hotspot» μπορεί να χρησιμοποιείται ως συνώνυμη η λέξη «Ελλάδα».

  • Είπε ότι η χώρα μας πρέπει να σκύψει το σβέρκο της και να συνομολογήσει στο ρόλο της «Ιφιγένειας» και ότι δεν είναι πλέον ευρωπαϊκή χώρα, καθώς η Ευρώπη έπαυσε να έχει πλέον την καλοσύνη να τη συμπεριλαμβάνει στις ευρωπαϊκές χώρες.

  • Ότι ο κ. Τσίπρας ευθύνεται αποκλειστικά για το φαινόμενο της «στρατιάς των δυστυχισμένων» και όχι οι σχεδιασμοί του διεθνούς κεφαλαίου προς τον σκοπό διάλυσης της χώρας μας και της ενότητας του λαού μας.

  • Ότι, κατά την άποψη των Ευρωπαίων, σωστή διευθέτηση στα ελληνοτουρκικά σύνορα θα ήταν, προφανώς, η βύθιση των λεμβών και ο καταποντισμός ή η εκτέλεση των δυστυχισμένων υπάρξεων, που αγνοούν ότι χρησιμοποιούνται ως όργανα διάλυσης προς διευκόλυνση του παγκόσμιου καπιταλισμού.

  • Ότι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης δεν είναι πλέον η Ελλάδα, αλλά τα Σκόπια !

Αυτά είπε ο κυρ Φίτσος. Δεν εξέφρασε, όμως, προσωπικές απόψεις. Οι απόψεις του απηχούν τις πάγιες θέσεις της συμμορίας των Βρυξελλών, όπως τις έχει κωδικοποιήσει με γερμανική τελειότητα η στρατοπεδάρχης του Βερολίνου και το «καθιστό σκιάχτρο» της.

Ο καυγάς, βέβαια, δεν είναι τι λέει ετούτο το σπονδυλωτό. Είναι τι απάντηση έλαβε από τον κ. Τσίπρα, που, όπως ο ίδιος δηλώνει, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

Ο γράφων, πάντως, δεν άκουσε τίποτα. Μήπως εσείς ακούσατε κάτι ;

Το μόνο θετικό είναι πως με κάτι τέτοιες δηλώσεις τελειώνει το καρναβάλι και πέφτουν οι μάσκες.

Κανένας δεν έχει πλέον το δικαίωμα να ονειροβατεί σχετικά με τη φιδότρυπα, που αυτοαποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός, ίσως, από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος έχει εκ του Συντάγματος μόνο τις αρμοδιότητες παρατήρησης και καταγραφής των ουρανίων σωμάτων.

Το μόνο που μας ενοχλεί είναι ότι έπρεπε πρώτοι εμείς να βροντήξουμε την πόρτα στα μούτρα τους.

Έγραφε ο σημαντικός, αλλά λησμονημένος ποιητής Κώστας Λαζανάς :

«Δε με πειράζει που σκοτώθηκα.

Με πειράζει που δεν τράβηξα πρώτος το μαχαίρι».

(1)Κώστας Λαζανάς «Μνήμη ανέμων ο άνεμος».

Σχετικά θέματα