Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλία: Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε η ΟΓΕ στους πλημμυροπαθείς (ΦΩΤΟ)

Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) που βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στα Φάρσαλα και τον Παλαμά

Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) που βρέθηκε σήμερα Παρασκευή στα Φάρσαλα και τον Παλαμά.

Στην αντιπροσωπεία της ΟΓΕ συμμετείχαν η πρόεδρος, Χριστίνα Σκαλούμπακα, η αντιπρόεδρος, Εύη Κοντόρα και η γραμματέας, Μαρία Φιλανταράκη και παρέδωσαν τη βοήθεια που συνέλεξαν οι Σύλλογοι και οι Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ από την Αττική για να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να σταθούν στο πλευρό των οικογενειών που μετράνε τις πληγές τους από τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές.Τα είδη μοιράστηκαν στο Στέκι αλληλεγγύης και διεκδίκησης που έχει στήσει η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ στα Φάρσαλα και στο Στέκι αλληλεγγύης στον Παλαμά Καρδίτσας, που λειτουργεί με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου, καθώς και στο Ιατρείο Αλληλεγγύης που έχει στηθεί από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (ΕΙΝΚΥΝΚ).

«Όλο το υλικό που μας στέλνετε θα αξιοποιηθεί στην προσπάθεια που κάνουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας»: Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσαν οι υγειονομικοί που με την εθελοντική τους προσφορά λειτουργούν το ιατρείο. Υπογράμμισαν πόσο σημαντικό είναι οι πλημμυροπαθείς που παλεύουν να ξελασπώσουν τα σπίτια τους, να βρίσκουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια, να μη χρειάζεται να αγοράζουν φαρμακευτικά είδη που τους είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν μικροτραυματισμούς, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα.

Όπως εξήγησαν στην αντιπροσωπεία, το Κέντρο Υγείας έχει υποστεί σοβαρές ζημιές η αποκατάσταση των οποίων θα πάρει μήνες, ενώ η λειτουργία του στο κλειστό γήπεδο του Παλαμά γίνεται σε άθλιες συνθήκες. Και στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας της υγείας των πλημμυροπαθών το κράτος είναι απών, ενώ η αλληλεγγύη και η προσφορά των μαχόμενων υγειονομικών έχει αποδειχθεί πολύτιμη.

 

Παραδίδοντας όλα τα είδη, που γέμισαν ένα μεγάλο φορτηγό, η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ τόνισε ότι «η μόνη υποδομή που άντεξε και αντέχει είναι η αλληλεγγύη γιατί στηρίζεται σε ανθρώπους που έχουν τις ίδιες έγνοιες, τα ίδια προβλήματα, τα ίδια συμφέροντα, ενώ αντιμετωπίζουν καθημερινά ένα κράτος εχθρικό για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Αυτό το κράτος φροντίζει με όλους του τους μηχανισμούς, τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση, το τσάκισμα των λαϊκών συμφερόντων, αφού αυτή είναι η απαράβατη προϋπόθεση για να ικανοποιούνται τα “θέλω” των επιχειρηματικών ομίλων. Γιατί, με λιγότερα μέσα, με λιγότερη πρόληψη και με λιγότερες υποδομές μπορούν να εξασφαλίζονται περισσότερα κονδύλια γι αυτούς. Είναι ταξική επιλογή των κυβερνήσεων και των τοπικών διοικήσεων να μην διαθέτουν κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό που θα εξασφαλίζουν την προστασία από φυσικές καταστροφές. Η σαπίλα αυτού του κράτους έχει ακριβώς την ίδια ρίζα με ό,τι διαλύει κάθε πτυχή της ζωής των γυναικών του μόχθου: Το κυνήγι του κέρδους. Το κράτος που ξοδεύει δεκάδες δισ. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και δαπάνες, που χαρίζει δεκάδες δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, τον κρατικό προϋπολογισμό για τις “πράσινες” και ψηφιακές μπίζνες τους, τηρώντας με ευλάβεια χρονοδιαγράμματα και “προαπαιτούμενα” είναι το ίδιο κράτος που αφήνει χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος της καταστροφής, της ανύπαρκτης πρόληψης και της συγκροτημένης σχεδιασμένης προστασίας τους».

Η αλληλεγγύη της ΟΓΕ δεν μένει στην υλική βοήθεια. Στηρίζει τους αγώνες του λαού της Θεσσαλίας για να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα χωριά τους. «Γι’ αυτό ενώνουμε τη φωνή των Συλλόγων και των Ομάδων της ΟΓΕ με τις γυναίκες, με τους αγρότες και τους εργαζόμενους στις πόλεις και τα χωριά που βλέπουν να καταστρέφεται το βιος τους, τα σπίτια τους και οι κόποι μιας ζωής, και στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, στηρίζοντας και το πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο της Κυριακής 1 Οκτώβρη».

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις