Βιντεοθήκη Κοινωνία Οικονομία Πολιτική

Θαν.Παφίλης: Θέλετε, λέτε, να σώσετε τους βιομηχάνους από την “ψυχολογική βία” των εργατών – “Δεν πάτε στο διάολο, λέω γω”! (βίντεο)

Εφ' όλης της ύλης ομιλία για το νομοσχέδιο - έκτρωμα του Χατζηδάκη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ

“Πηγαίνετε εσείς να δουλέψετε στη ΛΑΡΚΟ 78 ώρες. Οι μισοί θα πεθάνετε. Να σας πάμε στα αμπάρια, 78 ώρες τη βδομάδα, να δούμε πόσο καλά θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεστε”, “πού  να ξέρετε εσείς από εργοστάσια, από εργοστασιάρχες ξέρετε”, “αν πας και μιλήσεις με την ντουντούκα ή μοιράσεις προκηρύξεις και πεις “συνάδελφε μη συμμετέχεις” κτλ, παίρνεις μία μήνυση  για “ψυχολογική βία”. Βρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ; Αυτά που κάνουν οι εργοδότες, τα τερατώδη, δεν είναι ψυχολογική βία;”, ήταν τα λόγια του Θ.Παφίλη προς τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων στη Βουλή στη συζήτηση για το έκτρωμα των Μητσοτάκη – Χατζηδάκη.

“Είστε οι καλοί χριστιανοί που φέρνετε δουλειά ακόμα και την Κυριακή”, σημείωσε στον λόγο του, θυμίζοντας παράλληλα τα 12ωρα και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγοντας: “Μας γυρίζετε στο 1900. Μην ξεχνάτε, ότι το 1900 έφερε το 1917. Εμείς δε φοβόμαστε, εσείς τρέμετε. Και ο φόβος σας θα γίνει εφιάλτης”

Παρακολουθήστε την εφ’ όλης της ύλης για το νομοσχέδιο ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ:  

***

(Επισκέψεις: 8.553 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend