Τέσσερις νεκροί, μία τραυματίας από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ Κοινωνία • 19 Απριλίου 2017

Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης στρατιωτικού ελικοπτέρου στην περιοχή Σαραντάπορου Ελασσόνας, όπου εντοπίστηκαν και τα συντρίμμια του Χιούι UH-1H που είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ το πρωί της Τετάρτης.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη, στον συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, στον ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και στον υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα, η οποία και διακομίστηκε στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Το στίγμα του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.50 το πρωί και στη συνέχεια εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας από τα μέσα διάσωσης του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας.

Είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο, πήγε στη Λάρισα και από εκεί απογειώθηκε για προγραμματισμένη πτήση στην Κοζάνη.

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις· οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Πηγή: efsyn.gr

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email