Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!» – Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια!

Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια! Περηφάνια, γιατί το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα βρέθηκε από την..

Μεγάλη συγκέντρωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας στα Προπύλαια!

Περηφάνια, γιατί το φοιτητικό κίνημα στην Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Οι σημαίες της Παλαιστίνης κυματίζουν μέσα στις σχολές πολύ καιρό τώρα!

Γιατί το αίμα των παιδιών είναι κηλίδα που δε σβήνει! Γίνεται υπόσχεση ότι δε θα αφήσουμε τον λαό της Παλαιστίνης μόνο του!

Το δίκιο θα νικήσει τη βάρβαρη εγκληματική πολιτική τους!

Τα παιδιά στην Παλαιστίνη θα χαμογελάσουν ξανά!

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια γίνεται κρίκος στην αλυσίδα του μεγάλου φοιτητικού ξεσηκωμού.

 

«Τίποτα δεν πάει χαμένο» τραγούδησε ο Θοδωρής Καρέλας απαιτώντας να μπει τέλος στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού πριν δώσει τη σκυτάλη στον Απόστολο Ρίζο.

«Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε, αυτοί που ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά» ερμήνευσε ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και σειρά πήρε ο Απόστολος Μόσιος και τα Κίτρινα Ποδήλατα.

Με το Δημήτρη Μητσοτάκη να αναφωνεί «Λευτεριά στη Παλαιστίνη» συνεχίστηκε  η μεγάλη συγκέντρωση, με το κοινό να τραγουδά μαζί του κομμάτια όπως η «Λίστα», «Εδώ μωρή θα λέγεσαι Μαρία» και «Τι τραγούδι να σου πω».

Τον Δημήτρη Μητσοτάκη διαδέχθηκε στη σκηνή το Πολυφωνικό σύνολο Χαονία, του οποίου τα μέλη ανέφεραν: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να είμαστε εδώ, να σμίξουμε τις φωνές μας με τον αγώνα ενάντια στο έγκλημα που με τόσους τρόπους προσπαθούν να αποσιωπηθεί». Το πολυφωνικό σύνολο θέλησε να συνδέσει τη δύναμη του ηπειρώτικου τραγουδιού με τον αγώνα  του παλαιστινιακού λαού, με ένα τραγούδι που μιλάει για αγώνα και αν και γράφτηκε πριν από 201 χρόνια και παραμένει διαρκώς επίκαιρο. Όπως τονίστηκε, το τραγούδι «σμίγει τον αγώνα της λευτεριάς με τον αγώνα της κοινωνικής απελευθέρωσης». 

Με το τραγούδι «Μοιρολόι», αφιερωμένο σε όλες τις μάνες τις Παλαιστίνης που έχασαν τα παιδιά τους συμμετείχε στην συγκέντρωση – διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας η Βιολέτα Ικαρη, με αφορμή την πρόσφατη γιορτή της Μητέρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξανδρος Κτιστάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την ευκαιρία όπως είπε, «να συνεισφέρουμε  και εμείς στον αγώνα». 

 

Με το σύνθημα λευτεριά στη Παλαιστίνη διαδέχονταν ο ένας τον άλλο οι καλλιτέχνες.

Μετά τον Δημήτρη Κανέλλο ακολούθησε χαιρετισμός από την Μαριλένα Σταμούλου, εκ μέρους του  Φοιτητικού Συλλόγου Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια η ηθοποιός Αγγελική Ξένου απήγγειλε το ποίημα «Έχετε δοκιμάσει;» του αγωνιστή παλαιστίνιου γιατρού Σαλαχ Αλ Μούσα.

Με το κομμάτι  «Ελεύθεροι» συνέχισαν οι «Λόγος Τιμής» που ολοκλήρωσαν με υψωμένες τις γροθιές φωνάζοντας «λευτεριά» και ακολούθησε ο Ζωγράφος, που αφιέρωσε το δικό του κομμάτι στον λαό της Παλαιστίνης και σε κάθε λαό που παλεύει για τη λευτεριά.

Στη συνέχεια Το Σφάλμα συμμετείχε με το «Ίσες Αποστάσεις». «Έχουμε ευθύνη να μην μείνει σιωπηλός κανένας γιατί μπροστά στα μάτια μας εξελίσσεται μια γενοκτονία» είπε, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στην Ολίνα Γεωργουλοπούλου και τον Μιχάλη Ατσάλη που τραγούδησαν το «Μην κλαις» και το δικό τους «Πάντα ψηλά».

Ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος με τη σειρά του τραγούδησε α καπέλα το «Φεγγάρι μάγια μου ‘κανες», με το πλήθος να τραγουδά με μια φωνή μαζί του «στείλε ουρανέ μου ένα πουλί». Με ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι συμμετείχε και ο Θοδωρής Θεοδωρίδης.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης ο Tiny Jackal, η Πολυξένη Καράκογλου, ο Γιάννης Ταβλάς, η Μάρθα Φριντζήλα και ο Βασίλης Μαντζιούνης, έχοντας μαζί τους στη σκηνή τη Νεφέλη Φασουλή και τον Μιχάλη Καλογεράκη, ο Φώτης Σιώτας και ο Τίτο Μπατέν.

Φοιτητές από πανεπιστήμια όλου του κόσμου στέλνουν την αλληλεγγύη τους. Ενώνουν τη φωνή τους για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης!

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε χαιρετισμός από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια Ιταλίας!

 
 

Χαιρέτισαν επίσης φοιτητές του Πανεπιστημίου Μάντσεστερ της Βρετανίας.

 
 

Στη συγκέντρωση προβλήθηκε χαιρετισμός και από φοιτητές στο Πανεπιστήμιο στην Κοπεγχάγη της Δανίας!

 
 

Οι φοιτητές από το Παρίσι της Γαλλίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης του παλαιστινιακού λαού και της μεγάλης διαδήλωσης των Φοιτητικών Συλλόγων στην Αθήνα!

 
 

Χαιρετισμό στη σημερινή μεγάλη διαδήλωση-ολονύχτια διαμαρτυρία των Φοιτητικών Συλλόγων απηύθυναν φοιτητές από το Βερολίνο της Γερμανίας, ενώνοντας τη φωνή τους για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης!

 
 

Οι φοιτητές από την Κύπρο στέλνουν θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στη σημερινή μεγαλειώδη διαδήλωση των Φοιτητικών Συλλόγων στα Προπύλαια! Δε δεχόμαστε να γίνουμε συμμέτοχοι στη γενοκτονία που καταγράφεται στην ιστορία του 21ου αιώνα!

 

Πηγή: 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις