Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική υποκρισία και στον «τρομονόμο»

«Είναι αναγκαία η έναρξη της συζήτησης για την ενδεχόμενη αναθεώρηση διατάξεων του λεγόμενου τρομονόμου στην κατεύθυνση τόσο της ενίσχυσης της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όσο και των εγγυήσεων ασφαλείας» (Πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ [εδώ]– 29 Ιουλίου 2017 ).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή τάχτηκε στο πλευρό της Ηριάννας (…) και ανέδειξε την αναντιστοιχία των δικαστικών αποφάσεων με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» (στην ίδια πολιτική απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ).- Για την υπόθεση της Ηριάννας (ξεκίνησε στις 21 Μαρτίου και θα συνεχιστεί στις 10 Μαϊου η δίκη σε δεύτερο βαθμό) διαβάστε εδώ .

«Η πρωτοφανής αυτή απόφαση έχει συγκλονίσει το νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας δεδομένου οτι οι δικαστικές αρχές σε παρόμοιες υποθέσεις δεν θεώρησαν ως αποδεικτικό υλικό τέλεσης αξιόποινης πράξης την εύρεση «μερικού γενετικού υλικού»» (δήλωση 15 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την καταδίκη της Ηριάννας [εδώ).

Όταν τα πράγματα φτάνουν στο δια ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται ακόμα και σε θέματα που καμαρώνει ότι είναι τα δυνατά του σημεία απέναντι στη ΝΔ. Τέτοια είναι τα ζητήματα δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του, λοιπόν, είχε την  ευκαιρία (στην πράξη) να δείξει ότι ενάντια είναι στον τρομονόμο και σε άλλες διατάξεις, όπως ορισμένες σε σχέση με τη χρήση του DNA:

Στο νομοσχέδιο για την «Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής» κατατεθηκαν τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και για τον περιορισμό στη χρήση DNA (διαβάστε αναλυτικά εδώ για το περιεχόμενο των τροπολογιών). 

Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρηση του; 

Απέρριψε μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντωνή, την ένταξη των τροπολογιών, αρχικά  διά της σιωπής, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί. Ακολούθησε η διαμαρτυρία του βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη.

Ο υπουργός Σταύρος Κοντωνής υποστήριξε «θα έχετε όλο το χρόνο και τη δυνατότητα» να συζητηθούν όταν θα συζητηθεί και ο νέος ποινικός κώδικας, «όχι αποσπασματικά, αλλά με έναν τρόπο συνολικό»… 

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μ. Συντυχάκης τόνισε στη δευτερολογία του πως ο «τρομονόμος» αποτελεί μέρος των πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενάντια στα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα ο «ευρωτρομονόμος». «Εκ πεποιθήσεως στέκεστε σούζα στις ευρωπαϊκές εντολές-επιταγές», συμπλήρωσε.  Όσον αφορά το θέμα για την τροπολογία του DNA αναφέρθηκε στην υπόθεση της ΗριάνναςΓιατί δεν το κάνετε δεκτό, δηλαδή έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να βάλει μια τρίχα σε ένα όπλο και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον πάνε στη φυλακή, όπως έγινε με την Ηριάννα και τον Περικλή;», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον τρομονόμο και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων:

Πώς λέγεται αυτός που κάνει διακηρύξεις και στα λόγια υποστηρίζει διάφορα αλλά στην πράξη «τα μαζευει» και παραπέμπει στο μέλλον; Ας πούμε πως λέγεται μόνο υποκριτής! Ας πούμε μόνο πως πρόκειται για πολιτική υποκρισία και άλλη στιγμή θα τοποθετηθούμε «όχι αποσπασματικά, αλλά με  έναν τρόπο συνολικό», όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, για το θέμα. 

(Επισκέψεις: 331 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend