Πολιτική

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μια καινοφανή και πρωτότυπη άποψη περί δημοκρατίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ του Σαββάτου, στο Συνέδριο το ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πριν την παρέμβαση του, το Συνέδριο είχε ψηφίσει απόφαση με την οποία περιοριζόταν ο αριθμός των μελών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Τότε (όπως διαβάζουμε σε φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ μέσα ενημέρωσης) ο κ. Τσίπρας, ανέβηκε, φουριόζος, στο βήμα του Συνεδρίου και είπε:

«Αν καταλαβαίνετε τι ψηφίζετε καλώς. Αλλά αν δεν καταλαβαίνετε, τότε υπάρχει θέμα γιατί ψηφίσατε ενάντια στην εισήγησή μου»!

Με δυο λόγια, απευθυνόμενος στους συνέδρους, τους εγκάλεσε όχι μόνο γιατί… δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν, αλλά και γιατί αυτό που ψήφισαν ήταν αντίθετο απ’ αυτό που ο ίδιος ήθελε…

Λίγες ώρες πριν αυτό το ξέσπασμα δημοκρατικότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινωνούσε με τα μέλη και τους φίλους του κόμματος ΤΟΥ, μ΄ αυτό το μήνυμα:

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καλά, ο κ. Τσίπρας είπε αυτά που είπε, θυμωμένος προφανώς γιατί κινδύνευαν κάποιοι συσχετισμοί από τους «ανόητους» που ψηφίζουν χωρίς να καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν, όμως αυτοί που τον άκουσαν να τα λέει, τι έκαναν;

(Επισκέψεις: 53 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend