Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ακόμη μίας συνόδου «προθύμων» στο Κίεβο, με αφορμή τους «εορτασμούς για τα 35 χρόνια από την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σίμπιχα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και ο Βρετανός πρωθυπουργός Άντι Μπέρναμ βρίσκονται ήδη στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών που θα δώσουν το παρών είναι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν, η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου και ο πρόεδρος της Εσθονίας Αλάρ Κάρις.
Στο πλαίσιο αυτής της συνόδου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα επιπλέον 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ουκρανία διευρύνοντας τους στρατηγικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και τη χρηματοδότηση της πολεμικής μηχανής. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕ αναφέρει πως αυτό το «νέο πακέτο βοήθειας» έρχεται να προστεθεί στα 16 δισ. ευρώ που έχει ήδη εγκρίνει για την εμπόλεμη χώρα, από τα οποία έχουν ήδη δοθεί στην Ουκρανία 8,35 δισ. ευρώ.
Μάλιστα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Καθώς η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της, αναλαμβάνουμε δράση για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να προστατεύσει τον λαό της και να υπερασπιστεί τους ουρανούς της. Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και θα της παράσχουμε ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται».