Κοινωνία

Συναυλία Αλληλεγγύης στη ΛΑΡΚΟ — Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα μέχρι τη νίκη με τη στήριξη της εργατικής τάξης

Εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στην μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης – συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρυμνα, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και συμπαράστασης στον πολύμηνο και εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας αλληλεγγύης που συνδιοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, στη Λάρυμνα, άρχισαν να καταφθάνουν λεωφορεία και αυτοκίνητα με εργαζόμενους από την Αττική, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια και αλλού.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι, ένωσαν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και το λαό της περιοχής, που 20 μήνες τώρα αγωνίζονται ενάντια εγκληματικούς διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Τραγούδησαν μαζί με τους γνωστούς λαϊκούς ερμηνευτές Γιώργο Μαργαρίτη, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Κανέλλο και Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, οι οποίοι δήλωσαν από την πλευρά τους, την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Για μία ακόμη φορά εκατοντάδες εργαζόμενοι έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και μετέτρεψαν τη συναυλία σε μια αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, σταθμό στον δύσκολο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τους μηχανισμούς τους. Έδωσαν κουράγιο και δύναμη στους εργαζόμενους της επιχείρησης να συνεχίσουν τον αγώνα, αλλά και απάντηση σε όλους όσοι επιδιώκουν την διάσπαση της ενότητας τους.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ, Γιώργος Μαρίνος (βουλευτής Εύβοιας) και Κώστας Παρασκευάς, καθώς και ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης. Ο Δ. Κουτσούμπας εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Κάζας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Παναγιώτη Πολίτη, μέλος του ΔΣ του επιχειρησιακού σωματείου της Λάρυμνας και πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και όλους όσοι βρέθηκαν στη χθεσινή συναυλία – συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συνέβαλαν στην υλοποίηση της.

«Η τιμή που μας κάνετε, όλοι σας, μας δεσμεύει, να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος. 20 μήνες τα καταφέραμε, γιατί είχαμε όλους εσάς δίπλα μας. 20 μήνες, έφερε αποτέλεσμα ο αγώνας μας, γιατί στα χτυπήματα που δεχτήκαμε από την κυβέρνηση και από διάφορους μηχανισμούς που στηρίζουν την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, μας δώσατε το χέρι, μας κρατήσατε όρθιους», σημείωσε ο Παναγιώτης Πολίτης. Και πρόσθεσε: «Τα «πνευμόνια» όμως αυτής της αντοχής, εσείς είστε», «Αντέξαμε, δεν το βάλαμε κάτω». «Τους σταματήσαμε, κρατήσαμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και μέχρι σήμερα, είμαστε όλοι μες στις δουλειές μας».

Παράλληλα ο Π. Πολίτης αφιέρωσε εκ μέρους των εργαζομένων τη συναυλία – κινητοποίηση στους νεκρούς της ΛΑΡΚΟ.

Και τόνισε: «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, να μην αφήσουμε να μαραζώσουν τον τόπο μας, να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το μόχθο των εργαζομένων, μόχθος, που δεν προορίζεται για τις ελβετικές τράπεζες, αλλά για τον τόπο μας, για τη χώρα μας».

ΠΗΓΗ: 902.gr

 

(Επισκέψεις: 321 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend