Κοινωνία

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στο Πασαλιμάνι — Όχι στο Master Plan της COSCO

Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγ/κής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κανάρη (Πασαλιμάνι) ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει ένα επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO και καλούν σε μαζική συμμετοχή, σημειώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή «αποτελεί συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες». 

syndikato_metalloy_pasalimani

Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Με Ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο:

«ΟΧΙ ΣΤΟ MASTER PLAN ΤΗΣ COSCO,

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΤΙΣ
ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΜΑΝΙ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 7.00 ΜΜ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ)

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει σε συμφωνία με την COSCO για την παραχώρηση επιπλέον του 16% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε.

Είναι μια εξέλιξη ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των κατοίκων της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

Είναι η συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των πρώην και νυν κυβερνήσεων από το 1999 και έπειτα και των επιχειρηματικών συμφερόντων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες.

Επιτίθενται στα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς για την αύξηση των κερδών την ίδια ώρα που δεν αφήνουν «ούτε μισό» ελεύθερο χώρο (από αυτούς που έχουν απομείνει στην ακτογραμμή του Πειραιά), χωρίς να ξεδιπλώνουν τα επιχειρηματικά σχέδια καταπάτησης τους, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στις γειτονιές, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στον Πειραιά.

Καλούμε τα σωματεία, τους Μαζικούς φορείς του Πειραιά, το λαό της Περιοχής, να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις στο Πασαλιμάνι την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη και ώρα 7.00 μ.μ. διεκδικώντας:

  • Να μην προχωρήσει η υλοποίηση του master plan της COSCO. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα έργα της κρουαζιέρας στην Πειραϊκή, στη Δραπετσώνα με την επέκταση του car terminal, στον Αρμό με την επέκταση της Προβλήτας III.
  • Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί στη βιομηχανική και λιμενική ζώνη του Πειραιά, όπως επιτάσσει στο master plan της η cosco και οι σχεδιασμοί άλλων επιχειρηματικών ομίλων (π.χ. με τη δημιουργία μεγάλου ναυπηγείου στην ακτή του Περάματος που εκτός των άλλων μπορεί να είναι μια νέα ωρολογιακή βόμβα για την πόλη δίπλα στα ήδη υπάρχοντα καζάνια ή οι σχεδιασμοί από την άλλη για εμπορικά κέντρα, 5στερα ξενοδοχεία, πάρκα καινοτομίας κ.α. που θα περιορίσουν τους ελεύθερους χώρους και θα αυξήσουν την περιβαλλοντική μόλυνση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση). Η όποια παρέμβαση σε εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά κτίρια και αποθήκες να μην αλλάζει τους όρους δόμησης και να μην απαγορεύει την πρόσβαση του λαού του Πειραιά στη θάλασσα, να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Οι ελεύθεροι χώροι να αποδοθούν στο λαό του Πειραιά.
  • Ενάντια σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν τη περιοχή του Πειραιά, μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.
  • Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι (π.χ. Λιπάσματα, Αρμός, Παλατάκι) να αποδοθούν στο λαό της περιοχής και να αναπλαστούν με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και με βάση τις προτάσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
  • Το σύνολο των 640 στρεμμάτων της περιοχής των Λιπασμάτων με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση για να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του λαού.
  • Να φύγουν, η OIL ΟΝΕ και τα καζάνια του θανάτου από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές. Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί από το δηλητήριο του βενζολίου που εκπέμπουν.
  • Λιμάνι λαϊκή περιουσία

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά»

Στο συλλαλητήριο καλούν και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει επίσης οι Γυναικείοι Σύλλογοι (μέλη της ΟΓΕ) Κερατσινίου – Δραπετσώνας «Η στοργή του παιδιού», Πειραιά «Η πρόοδος», Κορυδαλλού.

(Επισκέψεις: 151 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend