Κοινωνία

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στο υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στον Επισιτισμό

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και πορεία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό. Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας και καλεί σε κινητοποίηση διεκδικώντας μέτρα προστασίας των εργαζομένων, ένταξη στα ΒΑΕ, κλαδική ΣΣΕ. (δείτε στιγμιότυπα στο κεντρικό video).

Οι διανομείς έφτασαν στο Σύνταγμα με τα μηχανάκια τους και τις σημαίες του Συνδικάτου, ξεκινώντας από διαφορετικές συνοικίες της Αττικής. Εκεί συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους από άλλες ειδικότητες του Επισιτισμού. «Σε μάγειρα, σερβιτόρο και ντελιβερά, βάλτε Βαρέα και Ανθυγιεινά», απαίτησαν και διεκδίκησαν: «Για τους διανομείς μέτρα προστασίας, κόντρα στα συμφέροντα της εργοδοσίας». 

Η πορεία πέρασε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι εργαζόμενοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για το δικαίωμα τους στη δουλειά. Η πορεία με το πανό του Συνδικάτου να προπορεύεται κατευθύνεται στο υπουργείο. «Δεν υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», φωνάζουν οι διαδηλωτές.

Τα αιτήματα της κινητοποίησης:

• Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

• Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.

• Σταθερή εργασία 5ημερο – 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

• Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι στον επισιτισμό που δεν θα δουλέψουν το καλοκαίρι του ’21.

• Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.

• Μέτρα προστασίας της Υγείας, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας για μάγειρες, σερβιτόρους, λάντζα κλπ..

• Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής των καταστημάτων.

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 108 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend