Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύσκεψη στη Λάρυμνα  για μαζικό ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ

Να σηματοδοτήσει η σύσκεψη στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας, που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ, την αφετηρία για μαζικό ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης που απολύει τους εργαζόμενους, σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και οδηγεί στο μαράζωμα ολόκληρες περιοχές, επιδιώκουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Να σηματοδοτήσει η σύσκεψη στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας, που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο γήπεδο μπάσκετ, την αφετηρία για μαζικό ξεσηκωμό και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης που απολύει τους εργαζόμενους, σταματά τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και οδηγεί στο μαράζωμα ολόκληρες περιοχές, επιδιώκουν τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Μπροστά στην επίθεση της κυβέρνηση και την απόφασή της να προχωρήσει άμεσα στο σχέδιο «εκκένωσης» και σταματήματος της ΛΑΡΚΟ, χωρίς καμία διασφάλιση των εργαζομένων και οδηγώντας άμεσα στην ανεργία εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ σήμαναν συναγερμό.

Με αποφασιστικότητα, ενότητα και συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους, έχοντας μείνει όρθιοι μετά από 30 μήνες σκληρού αγώνα, ετοιμάζονται να στείλουν μία ακόμη δυναμική απάντηση στην κυβέρνηση και να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η σύσκεψη της Πέμπτης στον οικισμό του εργοστασίου στη Λάρυμνα, με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμιά έξωση από τους οικισμούς, καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών», που διοργανώνουν από κοινού όλα τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, επιδιώκοντας να ενημερώσουν τον λαό της περιοχής και τους συναδέλφους για τις εξελίξεις και να συντονίσουν από κοινού τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

 

Συνεχίζεται η πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη

 

Ήδη δεκάδες συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, τοπικοί σύλλογοι και φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη μεγάλη σύσκεψη.

Εργατικά Κέντρα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα αποφάσισαν να αναλάβουν μια σειρά από πρωτοβουλίες για τη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπως η ενημερωτική παρέμβαση στα διόδια της Θήβας την Παρασκευή 22 Ιούλη, από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., και η προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης όταν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα σταθούν και οι γυναίκες της περιοχής, καθώς ήδη η Επιτροπή Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ συμμετέχει ενεργά στην οργάνωση της σύσκεψης, στην πλατιά ενημέρωση και τον ξεσηκωμό του λαού της περιοχής. Παράλληλα, στη σύσκεψη θα βρεθούν και αντιπροσωπείες των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών της ΟΓΕ από την Ανατολική Στερεά και Εύβοια.

 

Επιτροπές Αγώνα και ξεσηκωμός στα χωριά

 

Με όρους μαζικής κινητοποίησης προετοίμασαν την σύσκεψη της Πέμπτης εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της ΛΑΡΚΟ, πραγματοποιώντας μια σειρά από συσκέψεις σε χωριά της περιοχής, περιοδείες και εξορμήσεις στην πύλη του εργοστασίου.

Στα χωριά μάλιστα συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την οργάνωση της σύσκεψης και τη συνέχιση του αγώνα.

«Μηνύματα συμμετοχής στη σύσκεψη, συμπαράστασης στον αγώνα που δίνουμε και καταδίκης του εγκλήματος της κυβέρνησης φτάνουν καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου, από ολόκληρη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Η αλληλεγγύη που έχουν δείξει ο λαός και η εργατική τάξη στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και η οποία εκφράζεται με νέα ένταση σήμερα, είναι συγκινητική», σημειώνει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Και προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της περιοχής δεν θα λυγίσουμε, θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους. Δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα. Η υποδοχή στα χωριά της περιοχής τις προηγούμενες μέρες ήταν συγκλονιστική και οι Επιτροπές Αγώνα που στήθηκαν αποτελούν παρακαταθήκη. Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Είναι σημαντικό που 30 μήνες τώρα είμαστε όρθιοι και ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Η κυβέρνηση και οι καλοθελητές της δεν κατάφεραν να μας διασπάσουν και δεν θα μπορέσουν. Σύντομα θα πάρουν νέες δυναμικές απαντήσεις».

 

Λεωφορεία για τη σύσκεψη

 

Τα Εργατικά Κέντρα της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας δρομολογούν λεωφορεία για τη μετάβαση στη σύσκεψη της Πέμπτης στη Λάρυμνα. Συγκεκριμένα, από:

— Εύβοια, στις 5.15 μ.μ. από την πλατεία Ψαχνών, στις 5.30 μ.μ. από την πλατεία Ν. Αρτάκης και στις 6 μ.μ. από το πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα.

— Θήβα, στις 7 μ.μ., από το ΚΤΕΛ.

— Λιβαδειά, στις 6.30 μ.μ., από το Ζάππειο.

— Λαμία, στις 6 μ.μ., από το δημοτικό πάρκινγκ στο πάρκο Τσαλτάκη.

— Φωκίδα, στις 4.15 μ.μ. από τον κόμβο Μοναστηρακίου, στις 5.30 μ.μ. από τον μόλο Ιτέας και στις 5.45 μ.μ. από την παιδική χαρά της Αμφισσας

Από 902.gr

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις