Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ: Έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία και Μολδαβία ανακοίνωσε ο Σ. Μισέλ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία» αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ..

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία» αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη η σύνοδος κορυφής της ΕΕ.

Η εξέλιξη αυτή είναι πιθανό να πυροδοτήσει νέα όξυνση της έντασης με την Ρωσία.

Επίσης, ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, καθώς και ότι η ΕΕ θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσης με τα κριτήρια ένταξης, ενώ έχει καλέσει την Επιτροπή να υποβάλει έκθεση έως τον Μάρτιο με σκοπό τη λήψη τέτοιας απόφασης.

Απείχε η Ουγγαρία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας απείχε από την ψηφοφορία των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, κρίνοντας ότι ήταν μια «κακή απόφαση» των Βρυξελλών.

«Η Ουγγαρία δεν θέλει να φέρει μέρος της ευθύνης» για αυτήν την «παράλογη» απόφαση των υπόλοιπων 26 χωρών και για αυτόν τον λόγο απείχε, ανέφερε ο ίδιος ο Βίκτορ Όρμπαν σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

«Όμως 26 χώρες μέλη ήταν ανένδοτες ότι πρέπει να ληφθεί αυτή η απόφαση και έτσι η Ουγγαρία αποφάσισε ότι εάν οι 26 το αποφασίσουν, θα πρέπει να το κάνουν μόνες τους», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, X) – Από 902.gr

Σχετικά θέματα