Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Νέα απροκάλυπτη στήριξη Μητσοτάκη στο κράτος – δολοφόνο

Όρκους πίστης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και στην ελληνική εμπλοκή για τη στήριξη του «στρατηγικού εταίρου» που σφαγιάζει..

Όρκους πίστης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και στην ελληνική εμπλοκή για τη στήριξη του «στρατηγικού εταίρου» που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό έδωσε ο πρωθυπουργός Κυρ.  Μητσοτάκης, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στις Βρυξέλλες, επανέλαβε την αντιδραστική, ανιστόρητη θέση ότι «το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην νόμιμη αυτοάμυνα», διανθίζοντάς την με την άνευ περιεχομένου επί της ουσίας προσθήκη «πάντα σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», αυτό δηλαδή που έχουν κουρελιάσει το Ισραήλ και οι ευρωτλαντικοί με την κατοχή της Παλαιστίνης και το μακέλεμα ενός λαού που μάχεται για να έχει δική του πατρίδα. 

Προσπερνώντας όλα αυτά που έχουν προηγηθεί εδώ και 75 χρόνια από το ισραηλινό κράτος που κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι το Ισραήλ «δέχτηκε μία πρωτοφανούς αγριότητας τρομοκρατική επίθεση και προφανώς έχει την υποχρέωση να αντιδράσει για να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών του», κάνοντας πως δεν βλέπει καν τους χιλιάδες νεκρούς από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισραήλ στην Γάζα και την Δυτική Όχθη τις τελευταίες ημέρες.

Συνεπώς μόνο ως υποκρισία εκλαμβάνεται το απόσπασμα της δήλωσης του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «αποδίδουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην ανθρωπιστική κρίση η οποία σήμερα έχει εκδηλωθεί στη λωρίδα της Γάζας και γι’ αυτό και θεωρώ απολύτως επιβεβλημένο να ανοίξει την ανθρωπιστική διαδρομή και εφόσον αυτό είναι απαραίτητο να υπάρξει και μία ανθρωπιστική παύση έτσι ώστε και οι άμαχοι να προστατευτούν και να τους χορηγηθούν οι απαραίτητες προμήθειες σε αυτούς οι οποίοι σήμερα συνθλίβονται μέσα στις μυλόπετρες αυτής της σύγκρουσης, Και να προστατεύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε επίσης πως αργότερα το απόγευμα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς. Ακόμα σημείωσε ότι «υποχρέωση μας είναι να εξασφαλίσουμε να μην επεκταθεί αυτή η σύγκρουση έτσι ώστε να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να επηρεάσει τη Μέση Ανατολή», δηλαδή τα επιχειρηματικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή.

Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπλοκή στο άλλο ενεργό πολεμικό μέτωπο, αυτό της Ουκρανίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είμαστε απολύτως θετικοί, προκειμένου να εκταμιευτούν 50 δισεκατομμύρια χάριν της στήριξης της Ουκρανίας, αλλά ταυτόχρονα ζητούμε μετ’ επιτάσεως να αυξηθούν οι πόροι για την μετανάστευση. Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης υποδοχής και χρειάζεται περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα να αυξηθούν και οι πόροι για το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ». Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις