Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνεχίζεται η θηριωδία: Νέα εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείo Αλ Σίφα με μπουλντόζες

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις του συνεχίζουν να αγνοούν τις διεθνείς αντιδράσεις και την κατακραυγή που έχει..

Το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ και οι ένοπλες δυνάμεις του συνεχίζουν να αγνοούν τις διεθνείς αντιδράσεις και την κατακραυγή που έχει προκαλέσει η εισβολή στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες και κατέστρεψε τμήματα της νότιας εισόδου. 

Για «στοχευμένη επιχείρηση» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Είμαι τρομοκρατημένος από τις αναφορές για στρατιωτική επιδρομή στο Νοσοκομείο “Αλ Σίφα”», δήλωσε ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, Μάρτιν Γκρίφιθς«Η προστασία των νεογνών, των ασθενών, του ιατρικού προσωπικού και όλων των πολιτών πρέπει να υπερισχύσει όλων των άλλων ανησυχιών. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης». Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε «εξαιρετικά ανήσυχη για τις επιπτώσεις στους άρρωστους και τραυματίες, στο ιατρικό προσωπικό και τους πολίτες», ενώ ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, είπε ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο “Αλ Σίφα” στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη» .

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα.

Ο ισραηλινός στρατός διέγραψε το βίντεο με την υποτιθέμενη ανακάλυψη όπλων στο «Αλ Σίφα»

Οι ισραηλινοί εισβολείς ισχυρίστηκαν ότι στο νοσοκομείο ανακάλυψαν «ένα επιχειρησιακό κέντρο διοίκησης, όπλα και τεχνολογικά μέσα» που ανήκουν στη Χαμάς και συγκεκριμέναμέσα στο κτίριο μαγνητικής τομογραφίας στις εγκαταστάσεις. Καμία έκπληξη, έχει πει και χειρότερα το κράτος-δολοφόνος.

Για να το … τεκμηριώσει ανέβασε και βίντεο στο Χ (πρώην Twitter), στο οποίο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Τζόναθαν Κορνίκους παρουσίαζε τα όπλα και τις κρύπτες μέσα από το νοσοκομείο «χωρίς μοντάζ και χωρίς παρεμβάσεις».

Το βίντεο όμως κατέβηκε μετά από λίγες ώρες και αφού πρώτα είχε δεχθεί σωρεία αντιδράσεων για σκηνοθετημένες ανακαλύψεις. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δεν έδωσαν καμία εξήγηση για τη διαγραφή της ανάρτησης.

Η πρωτοφανής ισραηλινή βαρβαρότητα ανάγκασε ακόμη και τους ακραιφνείς υποστηρικτές του κράτους-δολοφόνου να αποστασιοποιηθούν, τουλάχιστον σε φραστικό επίπεδο.

Οι ΗΠΑ δια του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσαν ότι «δεν έδωσαν το πράσινο φως στις επιχειρήσεις (του ισραηλινού στρατού) γύρω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα» στη Γάζα»«Υπήρξαμε πάντα απολύτως ξεκάθαροι με τους Ισραηλινούς εταίρους μας σχετικά με τη σημασία να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες στις τάξεις των αμάχων. Υπήρξαμε επίσης πολύ σαφείς με εκείνους σχετικά με το γεγονός ότι πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για νοσοκομεία», πρόσθεσε ο Κίρμπι.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Γαλλία ανησυχεί βαθιά για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην αλ Σίφα.

«Καμία χρήση πολιτικών υποδομών για στρατιωτικούς σκοπούς δεν είναι αποδεκτή», ανέφερε. «Ο παλαιστινιακός πληθυσμός δεν πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα της Χαμάς, και ακόμη λιγότερο οι ευάλωτοι, οι τραυματίες ή οι άρρωστοι και οι εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα».

(Με πληροφορίες από: «Al Jazeera», ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Σχετικά θέματα

Απόψεις