Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σύλλογος «Ρόζα Ιμβριώτη»: Δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες να μπουν στα σχολεία μας κρυμμένοι πίσω από δωρεάν μαθήματα σκακιού

Να διακόψουν την οποιαδήποτε συνεργασία με τον «Σύλλογο Πνευματικών Αθλημάτων "ΑΘΗΝΑ"», που προσφέρει εθελοντικά μαθήματα σκακιού σε μαθητές, καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη», καθώς όπως αποκαλύφθηκε, εμπλέκεται με την εγκληματική ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή

Να διακόψουν την οποιαδήποτε συνεργασία με τον «Σύλλογο Πνευματικών Αθλημάτων “ΑΘΗΝΑ”», που προσφέρει εθελοντικά μαθήματα σκακιού σε μαθητές, καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρ. Ιμβριώτη», καθώς όπως αποκαλύφθηκε, εμπλέκεται με την εγκληματική ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή. Παράλληλα καλεί τη δημοτική αρχή της Καισαριανής να πάρει άμεσα θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα και να απαγορεύσει την είσοδο στα σχολεία στους συγκεκαλυμμένους φασίστες.

Στην καταγγελία του ο Σύλλογος επισημαίνει:

«Μετά από τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα 3 μελών του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Καισαριανής, την ενημέρωση που είχαμε από τα μέλη αυτά σε σύσκεψη εκπαιδευτικών και γονιών στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής, την επιστολή της Ένωσης Γονέων Καισαριανής προς τη Σκακιστική Ομοσπονδία και την επιβεβαίωση αυτών των στοιχείων από το ΔΣ του Συλλόγου μας, διαπιστώσαμε ότι ο Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων «ΑΘΗΝΑ», που προσφέρει εθελοντικά μαθήματα σκακιού σε μαθητές, εμπλέκεται με την εγκληματική ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή!

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω πρωτοβουλία που εμφανίζεται με το ανιδιοτελές προσωπείο της δωρεάν παροχής μαθημάτων σκακιού σε μαθητές και ήδη έχει πρόσβαση στο 3ο Δημοτικό Καισαριανής με ευθύνη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, διοικείται από γνωστό και μη εξαιρετέο στέλεχος της εγκληματικής – φασιστικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”! Ευτυχώς τα αντανακλαστικά γονέων που συμμετείχαν τα παιδιά τους, τους οδήγησαν σε σοβαρή ανησυχία εξαιτίας της στρατιωτικής πειθαρχίας που επιβάλλεται στους συμμετέχοντες μαθητές, αλλά και της εμφάνισης των υπευθύνων του σκακιστικού συλλόγου (τατουάζ με φασιστικό περιεχόμενο). Άμεσα κινητοποιήθηκαν μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Καισαριανής και το ΔΣ του Συλλόγου μας “Ρόζα Ιμβριώτη” και επιβεβαιώσαμε ότι τελικά ο πρόεδρος και η γραμματέας του συγκεκριμένου συλλόγου είναι στελέχη της Χ.Α., υποψήφιοι για τη βουλή, την περιφέρεια και τον δήμο με πλούσια δράση και θέση ευθύνης στην εγκληματική οργάνωση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, γονείς και μαθητές προσοχή! Το αυγό του φιδιού είναι εδώ και προσπαθεί να δηλητηριάσει τα μυαλά της νεολαίας από την πίσω πόρτα! Ο φασισμός, το απάνθρωπο και μακρύ χέρι του καπιταλισμού, δεν αρκεί να καταδικαστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Πρέπει να καταδικαστεί στις συνειδήσεις όλων μας και ιδιαίτερα στων νέων ανθρώπων! Πρέπει να απομονωθεί από παντού, στις γειτονιές μας, στους χώρους δουλειάς, αλλά κυρίως να διαφυλάξουμε τα σχολεία μας, τους μαθητές μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας από το δηλητήριο του διχασμού, του ρατσισμού, του μίσους που σπέρνουν οι φασίστες στα μυαλά τους!

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας! Η θέση που τους αξίζει είναι στο χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Ιδιαίτερα στις γειτονιές μας, τις ηρωικές ανατολικές συνοικίες που αναπτύχτηκε μεγάλο αντιστασιακό κίνημα ενάντια στον φασισμό, που στο Θυσιαστήριο βρίσκονται τα ονόματα 750 αγωνιστών που θυσιάστηκαν για να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, μέσα σε αυτούς και των 200 Κομμουνιστών που έπεσαν την Πρωτομαγιά του 1944, είναι πραγματικά προκλητικό να μπαίνει στα σχολεία μας η εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέτρα και να υπερασπιστούν το σχολείο και τους μαθητές τους, να μην επιτρέψουν στον Σύλλογο “ΑΘΗΝΑ” να παραδίδει μαθήματα στον χώρο του σχολείου.

Καλούμε τους γονείς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί και να εμποδίσουν τη δράση των φασιστοειδών, προστατεύοντας τα αθώα μυαλά των παιδιών τους.

Καλούμε τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καισαριανής να επανεξετάσει την απόφασή του και να διακόψει τη συνεργασία του με τον Σύλλογο Πνευματικών Αθλημάτων «ΑΘΗΝΑ», απομακρύνοντάς τους από τον χώρο του σχολείου.

Καλούμε και τους συναδέλφους του 3ου Δημοτικού Καισαριανής να βγάλουν κείμενο και να ζητήσουν απομάκρυνση του συγκεκριμένου συλλόγου από το σχολείο τους.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Καισαριανής να πάρει άμεσα θέση για το σοβαρό αυτό ζήτημα και να απαγορεύσει την είσοδο στα σχολεία στους συγκεκαλυμμένους φασίστες.

Τέλος, ενημερώνουμε και προειδοποιούμε τους υπόλοιπους συναδέλφους όλων των σχολείων του Συλλόγου μας, τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων καθώς και τις Ενώσεις Γονέων, Βύρωνα, Καισαριανής και 2ης Κοινότητας Αθήνας να είναι υποψιασμένοι και να μην επιτρέψουν να μπει αυτός ο φορέας στα σχολεία μας.

Θυμίζουμε τα πάντοτε επίκαιρα λόγια του Φώντα Λάδη: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! Δεν θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!».

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις