Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Με τους αγώνες του 2022 μείναμε όρθιοι, μέσα στη ΛΑΡΚΟ – Με τους αγώνες του 2023 θα φτάσουμε στη νίκη

«Με τους αγώνες του 2022 μείναμε για ακόμη μία χρονιά όρθιοι και μέσα στη ΛΑΡΚΟ. Με τους αγώνες του 2023 θα φτάσουμε στη νίκη. Θα την επαναλειτουργήσουμε και θα επιβάλλουμε την επιστροφή των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας

«Με τους αγώνες του 2022 μείναμε για ακόμη μία χρονιά όρθιοι και μέσα στη ΛΑΡΚΟ. Με τους αγώνες του 2023 θα φτάσουμε στη νίκη. Θα την επαναλειτουργήσουμε και θα επιβάλλουμε την επιστροφή των μισθών μας και των δικαιωμάτων μας» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας.

Το Σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να συμμετέχουν μαζικά και να μπουν μπροστά για την επιτυχία των παρακάτω σταθμών που θα κρίνουν τη συνέχιση του αγώνα και την παραμονή στην εργασία:

  • Την Τρίτη 10 Γενάρη στις 11 π.μ. Γενική Συνέλευση στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ.
  • Την Κυριακή 15 Γενάρη στις 10 π.μ. στον Κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ σύσκεψη Σωματείων, ΕΚ, Ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, κομμάτων και Τοπικής Διοίκησης.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την Παρασκευή 20 Γενάρη στις 10 π.μ. τετράωρη στάση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στη διασταύρωση του Μαρτίνου. Επίσης, το Σάββατο 28 Γενάρη 24ωρη απεργία και στις στις 10.30 π.μ. συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
  • Μέχρι τέλος Γενάρη θα κατατεθούν νέες αγωγές για τη διεκδίκηση του μόχθου των εργαζομένων και μέσω της δικαστικής οδού.

Το Σωματείο αναφέρεται στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έκανε σε τρία υπουργεία όπου «παρά την απουσία των υπουργών, κάτω από την πίεση που διαμορφώθηκε με τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Οικονομικών. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είχαν γνώση των αιτημάτων μας και της επιστολής που έχει σταλθεί από τις 11/12/22.

Στις συζητήσεις που έγιναν, από την πλευρά μας μπήκε το σύνολο των αιτημάτων όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στην επιστολή μας, με έμφαση στο “τι θα γίνει για τη διασφάλιση της παραμονής μας στην εργασία μετά τις 31 Γενάρη και στην καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος ως επιστροφή διαφοράς των περικοπών που έχουμε υποστεί και δεν προβλέπονταν από το άρθρο 21 του νόμου 4664/2020”.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες δήλωσαν αναρμόδιοι να μας απαντήσουν στα περισσότερα από τα αιτήματά μας. Μας είπαν μόνο αυτά που ήδη γνωρίζουμε και τα έχουμε απορρίψει μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τον Ιούνιο του 2022, δηλαδή τα ψηφισμένα αλλά χωρίς σαφήνεια προγράμματα ανεργίας (κοινωφελής εργασία – πρόγραμμα παγκοσμιοποίησης).

Όσον αφορά τους διαγωνισμούς άφησαν να εννοηθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί “προτιμητέος επενδυτής” και στο διαγωνισμό της Ειδικής Διαχείρισης, “σενάριο” που επιβεβαιώνει η Ειδική Διαχείριση, αλλά το ακούμε εδώ και 3 Μήνες.

Τέλος, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών προσδιορίστηκε ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομικών θα υπάρξει κοινή συνάντηση μεταξύ Σωματείων και αρμοδίων υπουργείων, όπου θα δοθεί απάντηση στο σύνολο των αιτημάτων που θέτουμε.

Σχετικά με την παραπληροφόρηση από τους γνωστούς – άγνωστους παπαγάλους της κυβέρνησης και προπαγανδιστές των προγραμμάτων ανεργίας έχουμε να πούμε τα εξής:

Τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα του Σωματείου την κερδίζουμε κάθε μέρα στην πράξη:

  • Με επιχειρήματα απέναντι στην Κυβέρνηση.
  • Απομονώνοντας τα φερέφωνα της που τρία χρόνια μας έχουν ”τρελάνει” στην παραπληροφόρηση.
  • Ενωμένοι σαν εργαζόμενοι, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, αποφασισμένοι να μην βγούμε έξω από τις δουλειές μας, τα σπίτια μας και να φτάσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τη νίκη.

Με αυτό το τρίπτυχο έχουμε καταφέρει και είμαστε ακόμα μέσα στη ΛΑΡΚΟ και συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδικώντας όλα όσα μας ανήκουν. Τη δουλειά μας και το μόχθο μας χωρίς εκπτώσεις. Σε αυτή τη βάση καλούμε τους γραφικούς φανφάρες να μαζευτούν και τους συναδέλφους να τους απομονώσουν για ακόμη μία φορά».

Από 902.gr

 

Σχετικά θέματα